- Her kan du bli verdensmester i grønn industri

portrettbilde av Asgeir Knutsen med hjelm og gul jakke på toppen av et bygg med utsikt til industriparken bak.

Ny forretningsutvikler: Asgeir Knutsen er ny forretningsutvikler som skal selge inn Herøya Industripark til bedrifter og industriutviklere i Norge og internasjonalt. Foto: Ole Bjørn Ulsnæs

«Klimanøytral», «Sirkulærindustri» og «digitalisering» er drivere som Asgeir Knutsen, ny forretningsutvikler i Herøya Industripark AS, brenner for å selge inn til kunder framover. 

– Her kan du bli verdensmester i grønn industri, sier Knutsen, med stor overbevisning i salgspitchen han tar på strak arm, når jeg spør om hvorfor bedrifter skal komme til Herøya. – På Herøya legger vi tilrette for at bedrifter kan bli verdensledende innenfor det de holder på med, fortsetter han.

Asgeir Knutsen har ledererfaring fra Siemens, Bilfinger, Emerson Norway og Krüger Kaldnes. – Disse teknologiselskapene har hjulpet prosess- og olje og gassindustri, solenergibransje, oppdrettsnæring, samt norges største sykehus med digitalisering, elektrifisering og automatisering.

Tilbake på Herøya

Portrettbilde av Asgeir Knutsen

Foto: Ole Bjørn Ulsnæs

Nå er Knutsen tilbake på Herøya der han startet elektroutdanningen som lærling i Hydro for 30 år siden.

– Ringen er på en måte sluttet, sier han med et smil. – Nå ser jeg fram til å prestere selv i frontlinje sammen med 20 kollegaer i industripark-teamet.  

Gjøre grønn industri mulig

Hvorfor valgte du å skifte fra teknologi- til eiendomsbransje?

– Det er fordi jeg synes det bildet som ledelsen i Herøya Industripark AS beskrev for meg er svært spennende, særlig det med satsing på industrietableringer i det grønne skiftet og prosjekter på gang med å etablere en Innovasjons-hub og et kompetansesenter for industriell innovasjon. Sammen med teamet her skal jeg tilrettelegge for at bedrifter og teknologiutviklere kan realisere sirkulærindustri og klimakutt.

Digitalisere

Hva brenner du for?

– Jeg brenner for å få mer ren industri til Grenland, for digitalisering av industri, og for å gjøre norsk industri mer konkurransedyktig. Jeg tror sensorteknologi og innhenting av data blir viktig i det arbeidet. 

Bidra til å skape verdensmestere

Hva nytt bringer du inn i Herøya-teamet?

– Jeg er vant til å jobbe aktivt med salg og kommer til å søke opp bedrifter og delta på arenaer der jeg treffer næring og industri som potensielt kan etablere seg på Herøya og i Grenland.    

– Min visjon i jobben er at de som ønsker å utvikle industri og teknologi, eller noe innenfor produksjon, kommer hit og oppnår suksess. Fordi her finnes et unikt miljø i krysningen mellom industri, FoU, akademia, leverandører og gründere. Sammen kan vi skape verdensmestere i industriell produksjon. For å bringe denne regionen i front er samarbeidet mellom de forskjellige næringsaktørene enormt viktig, og her vil jeg bidra, sier Knutsen.  

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler