Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

På Herøya planlegges nå et storstilt gjenvinningsprosjekt der målet er å gjenvinne saltene fra flyveaske.

14. oktober 2019

Rundt omkring i Norge står hundrevis av vanntårn, eller vannbasseng. Mange er gamle og trenger vedlikehold. – Vi har en god løsning, sier prosjektleder Kjell Solvang i Bilfinger. – Vannbassengene kan kles innvendig med PE-plast.

10. oktober 2019

Martine Lunde i verneutstyr

Blogger Martine Lunde var – naturlig nok – ganske skvetten da hun skulle betjene et sveiseapparat for første gang, men hun fikk god hjelp og opplæring av Haldor Finnsson og Magnus Flatland, begge industrirørleggere hos Bilfinger. 

07. oktober 2019

Det nye styret GICN

Sammenslåing av tre nettverk, Industri Clusteret Grenland (ICG), Telemark Offshore (TO) og Teknologinettverk Telemark (TNT), samt nytt navn og nytt styre for én samlet industriklynge ble vedtatt under stiftelsesmøte i Herøya Industripark i går.

03. oktober 2019

Herøya Industripark har ferdigstilt sitt første nybygg på Roligheten, et nytt område under utvikling på Herøya. 

01. oktober 2019

Portrettbilde av Line Melås

Etter- og videreutdanningskurs i Digitale Tvillinger rettet mot prosessingeniører, automatiseringsingeniører og prosessoperatører har stor pågang og kjører i gang torsdag 3. oktober i Herøya Forskningspark.

27. september 2019

student og veileder i følgebåt

Stian Halbjørhus, bachelorstudent i elektro-automasjon og robotikk ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN) jobbet med sjødronen Yara Birkeland i sin bacheloroppgave.

24. september 2019

Høstens første faglunsj, tema CO2 Transport og lagring, trakk fullt hus i Herøya Forskningspark forrige uke.

17. september 2019

team som jobber med testoperasjoner

Hydro, sammen med Boston AS, NGI (Norsk Geoteknisk Institutt) og Stavern Dykkersenter, er i full gang med å gjennomføre testoperasjoner på og under vann i Gunneklevfjorden ved Herøya. Et prosjekt med mye utstyr og mange involverte.

12. september 2019

Equinor var i klimaform denne solfylte torsdagen i september få dager før kommune- og fylkestingsvalget.

10. september 2019

forelesere kurs Digitale tvillinger

Er du nysgjerrig på hva digitalisering betyr for din bedrift? Da er EVU-kurset Digitale Tvillinger for Prosessindustrien noe for deg. Kurset holdes i Herøya Forskningspark, nå i høst, og ansvarlig for opplegget er USN, Universitetet i Sør-Øst Norge.

05. september 2019

Industrieksperter fra Herøya og Grenland i Industrial Green Tech-klyngen (IGT) gjennomførte nylig sitt fjerde gruppemøte om industriell sirkulærøkonomi i Herøya Industripark.

03. september 2019

Tove Kilen viser inn mot nyoppussede lokaler

Ranold og SINTEF Tel Tek flytter inn i nye moderne kontormiljøer i Herøya Forskningspark i løpet av høsten og på nyåret 2020. 

29. august 2019

Bilde av bygningsmasse som nå skal leies av NEL

Hydrogenselskapet NEL etablerer seg hos Herøya Industripark i Porsgrunn med en mulighet for en elektrolyseproduksjon på mer enn 1 GigaWatt i året. Det er sikret lokaler på 15.000 m2 for en avansert produksjonslinje og produksjonsprosess.

28. august 2019

Herøya Industripark AS, Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og SINTEF Tel-Tek ruller videre de populære faglunsjene i Herøya Forskningspark.

27. august 2019

Odd-Arne Lorentsen og Gaute Finstad viser frem gjødsel

På Herøya utreder nå Yara sammen med norske NEL Hydrogen Electrolyser et prosjekt for produksjon av hydrogen med fornybar energi som skal gi «grønnere gjødsel».

22. august 2019

Bilde av Anders Holst

I dag får Herøya Industripark og Porsgrunn sentrum energi fra Yaras gjødselproduksjon på Herøya til oppvarming av omlag 60 næringsbygg, samt gatevarme og en fotballbane.  

20. august 2019

Bilde av type drone på vann

I september starter Hydro testing som skal gi svar på hvilket utstyr og tildekkingsmasser som er best egnet for å dekke til forurenset bunnslam i Gunneklevfjorden ved Herøya. 

13. august 2019

Sverre Gotaas

- Vi ønsker å få til en klynge her, sier Sverre Gotaas.

02. august 2019

Bilde viser fra venstre: Hanne Balgaard Eriksen (18), Tonje Gløsmyr (24) og Espen Klavenes (20).

De tre sommervikarene på F-skiftet i Yaras Skipningsavdeling har vært gjennom teorikurs og 40 timer praktisk opplæring for å kunne kjøre hjullaster på Yaras kaier. 

25. juli 2019

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler