Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Herøya Industripark langs Gunneklev

Yara og NEL satser på ren hydrogen og grønn gjødsel. Bygger pilotanlegg på Herøya

22. august 2019

På Herøya utreder nå Yara sammen med norske NEL Hydrogen Electrolyser et prosjekt for produksjon av hydrogen med fornybar energi som skal gi «grønnere gjødsel».

Yara varmer opp stadig flere bygg i Herøya Industripark og i Porsgrunn kommune

20. august 2019

I dag får Herøya Industripark og Porsgrunn sentrum energi fra Yaras gjødselproduksjon på Herøya til oppvarming av omlag 60 næringsbygg, samt gatevarme og en fotballbane.  

Snart kommer gul «drone» på Gunneklevfjorden ved Herøya

13. august 2019

I september starter Hydro testing som skal gi svar på hvilket utstyr og tildekkingsmasser som er best egnet for å dekke til forurenset bunnslam i Gunneklevfjorden ved Herøya. 

Kompetanseleverandører strømmer til Herøya Industripark

02. august 2019

- Vi ønsker å få til en klynge her, sier Sverre Gotaas.

Har lært å kjøre hjullaster for å få sommerjobb

25. juli 2019

De tre sommervikarene på F-skiftet i Yaras Skipningsavdeling har vært gjennom teorikurs og 40 timer praktisk opplæring for å kunne kjøre hjullaster på Yaras kaier. 

Sparket i gang starten på ny utdanning i bærekraftig prosessteknikk fra Herøya

17. juli 2019

Fagskolene i Telemark og Vestfold, industri- og teknologinettverkene i Telemark, Industrial Green Tech (IGT) og Herøya Kompetansesenter (HKS) som er en del av TS Group, samler en helt ny og solid læringsplattform. 

Åpnet taket for å oppgradere filter

10. juli 2019

En stor mobilkran og hull i taket. Det var nødvendig da RHI Magnesita på forsommeren skulle oppgradere elektrostatfilteret i fabrikken i Herøya Industripark. 

SINTEF Tel-Tek flytter inn i Herøya Forskningspark

05. juli 2019

Når SINTEF Tel-Tek flytter inn i Forskningsparken på Herøya betyr det at industrien ikke bare får tilgang til de rundt 20 medarbeiderne, men 2000 forskere i SINTEF.

Utvikler nordre Herøya. Her er det full fart!

03. juli 2019

Herøya industripark AS (HIP AS) tilrettelegger nye tomtearealer for nye virksomheter på Roligheten, Herøyas nordre industriområde. Der er det slett ikke rolig akkurat nå.  

14 sommerstudenter til Herøya Forskningspark

27. juni 2019

Hvert år kommer et utvalg studenter som har konkurrert seg gjennom nåløyet til industriell sommerpraksis hos bedrifter i Herøya Forskningspark. 14 studenter er på plass hos Yara Technology og Equinor.  

Herøya Industripark AS sparker i gang industrisamarbeid med Bayern

25. juni 2019

Herøya Industripark AS sparket i gang en ny samarbeidsplattform med InSiteBavaria (Bayern) og Invest in Norway i Herøya Industripark nylig.

Applaus for ny FoUI-ekspert og sirkulærindustri på faglunsj i forskningsparken

20. juni 2019

Rolf Olaf Larsen i Herøya Industripark AS (HIP AS) innledet med å rose forskere fra Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og SINTEF Industri med gode foredrag om viktige industrielle temaer gjennom vårsemesteret.

– Det er enklere å starte opp fabrikk i Herøya Industripark enn du tror!

18. juni 2019

Stian Endresen og kollegaer i RHI Magnesita var i full sving med å starte opp igjen fused-magnesia fabrikken i Herøya Industripark våren 2018. Samtidig åpnet Svein Erik Mittet dørene til Herøya Kompetansesenter (HKS), et nytt kurs og opplæringssenter for industribedrifter. 

– Yara Birkeland tvinger oss til å tenke nytt. Det gir fantastiske muligheter!

13. juni 2019

I 2020 kommer det verdenskjente containerskipet Yara Birkeland til Larvik Havn. Da starter testkjøring mellom Herøya Industripark, og havneterminalene i Grenland og Larvik. I Larvik er de i full fart med forberedelsene. 

«Når du trenger en sensor som ikke finnes, må du komme til oss!»

11. juni 2019

Under faglunsjen i Herøya Forskningspark i mai inviterte Herøya Industripark AS, forskere fra Universitetet i Sørøst-Norge (USN) og SINTEF Industri bedrifter til nye samarbeid på løpende bånd. 

Full drift i REEtecs demoanlegg for å separere ut sjeldne jordarter

07. juni 2019

REEtecs industriskala demoanlegg for å separere ut sjeldne jordarter, er i full drift i Bygg 125 i Herøya Industripark. Målet med anlegget er å vise at selskapets løsninger fungerer. Neste steg blir å finansiere en framtidig fabrikketablering.

Festivalstemning tok av på Herøya. Feiret 90 års produksjon.

05. juni 2019

Festivalstemningen tok av på Herøya i går. Anslagsvis kom det nesten like mange som jobber i Herøya Industripark. Rundt to tusen var med å feire starten på første gjødselproduksjon på Herøya for 90 år siden. 

Vil lage videreutdanning i digitalisering, og etterlyser innspill fra bedrifter

31. mai 2019

Herøya Industripark AS (HIPAS) og Universitetet i Sørøst-Norge (USN) vil gjøre etter- og videreutdanning for ingeniører lettere tilgjengelig.

– Vi må være proaktive og tett på kundene våre, sier de nye lederne i Bilfinger IM

28. mai 2019

– Det er viktig å være tett på kundene våre, støtte opp under behovene deres, og være proaktive når kundene ønsker endringer, sier Jeanine Christensen Winther og Paolo Cremonini i Bilfinger IM. 

Det nærmer seg Den Store Nabofesten

24. mai 2019

Det nærmer seg 4. juni. Vi feirer 90 år med produksjon på Herøya, og inviterer alle våre naboer i Grenland til Den Store Nabofesten.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler