Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Aktuelt

Fire generasjoner Næss med Herøya Industripark som arbeidsplass

18. september 2018

I juli i år startet Kristine Welle Næss i jobben som prosesstekniker i Yaras ammoniakkfabrikk. 22-åringen er 4. generasjon Næss som jobber i Hydro, eller i Yara som har videreført gjødselproduksjonen på Herøya.

Godsterminal på Herøya – et spennende prosjekt under utredning

14. september 2018

Forholdene ligger godt til rette for en jernbaneterminal for gods i Herøya Industripark. Det mener Jernbanedirektoratet og Bane NOR som utreder saken sammen med vertskapet i industriparken, Vekst i Grenland og Grenland Havn. En samfunnsøkonomisk analyse er en viktig del av utredningen.   

Hendelse i tilknytning til Fullgjødsel 4-fabrikken

10. september 2018

Det var ved 1640-tiden i dag at det kom en tåkesky fra tårntoppen, skyen drev i retning mot Knarrdalstrand.

REC Solar fabrikken på Herøya kjører for fullt

07. september 2018

– I Herøya-fabrikken kjører vi bånn gass framover. Det finnes nye markedsmuligheter, og etter hvert vil endrede tollregimer og varsel om reduksjon av solcelleprosjekter i Kina stabilisere seg, sier fabrikksjef David Verdu i REC Solar på Herøya.

Yaras Bamboo-prosjekt har gitt ny salpetersyrefabrikk i verdensklasse

04. september 2018

Bamboo-prosjektet som ble avsluttet på vårparten har gitt Yara ny salpetersyrefabrikk i verdensklasse, og økt produksjon av syre, kalksalpeter og fullgjødsel (NPK). Prosjektet som har kostet 2,6 milliarder kroner befester Porsgrunn som en hjørnestein i Yaras produksjon. 

De nye lærlingene har ankommet Herøya

03. september 2018

Da har de ankommet, årets lærlinger. Ungdommen vi traff i dag fordeler seg på de tre bedriftene Bilfinger, Yara og AddCon. 

Hydrogenstasjonen på Herøya stenges ned fredag 30. august

30. august 2018

Selskapet Hyop som driver fire drivstoffstasjoner for hydrogen i Norge, legger ned stasjonene ved midnatt, fredag 30. august. Den første stasjonen, som ble etablert i 2007, ligger i Herøya Industripark.  

REC Solar-sjefen slutter – har stor tro på fabrikkene på Herøya og i Kristiansand

28. august 2018

Verksdirektør Geir Ausland i REC Solar Norway slutter etter 13 år i solenergiselskapet og sju år i Elkem før det. Han har bare godord å si om REC Solar-fabrikkene på Herøya og i Kristiansand. 

Noen av verdens største gass-selskaper kommer til Herøya Industripark for å lære om Connect LNGs muligheter

24. august 2018

– Noen av verdens største gassgiganter kommer, og noen vil også være med i operasjonen, forteller kommersiell sjef Magnus Eikens. 

Herøya Industripark med hårete mål; ingen menneskestyrte kjøretøy i parken

14. august 2018

– Vi har et hårete mål om at vi innen noen år ikke skal ha menneskestyrte kjøretøy i industriparken. Digitalisering og autonomi er ikke et mål i seg selv, men vil bidra til å løse logistikk- og sikkerhetsutfordringer i industriparken. 

To nye pilotanlegg i industriparken – målet er kommersiell produksjon av sjeldne jordartsmineraler

13. august 2018

To pilotanlegg skal bygges i Herøya Industripark (HIP). Yara demoanlegg skal teste prosessen med å hente ut jordartselementer fra sin produksjon. Produktet fra Yara sendes videre til REEtec, som bygger et demoanlegg for å separere ut de sjeldne jordartsmetallene fra råstoffet de får fra Yara. 

Bedriftene i industriparken reduserer avfall på mobil – Ragn-Sells hjelper til

06. august 2018

Digitaliseringen er på full fart inn i avfallshåndteringsbransjen, og Ragn-Sells salgsrådgiver og avfallsguide Kjell Arvid Polsrød er på full fart inn med sin kundeportal på mobil for bedrifter i Herøya Industripark.

Asfalteringsarbeid på Hydrovegen fra mandag 6. august

02. august 2018

Herøya industripark AS skal i 2018 og 2019 asfaltere Hydrovegen. I 2018 skal det asfalteres fra og med rundkjøring 1 til og med rundkjøring 3, med oppstart nå i august.

Gründersuksess i Proventia; Grenland Energy realiserer ny vekst

31. juli 2018

Grenland Energy, første gründerselskap i inkubatormiljøet Proventia på Herøya, er batteriteknologiselskapet som på fem år har realisert en idé om et marked for maritime batteriløsninger. Nå fungerer Grenland Energys batterisystemer ute hos kunder maritimt og offshore verden over.

Ønsker hjelp av næringsministeren til å få finansiert pilotanlegg

26. juli 2018

I 2009-2010 ble det kjørt et pilotanlegg i Herøya Industripark som viste at SilMag-konseptet fungerer bra. Nå ønsker ledelsen i Herøya Industripark AS, HIP AS, å kjøre en ny og seks ganger så stor pilot.

75 år siden Herøya ble bombet og 55 mennesker omkom

24. juli 2018

I dag, 24. juli, er det 75 år siden Herøya ble bombet av de allierte. I løpet av noen minutter slapp 167 «flygende festninger» til sammen 1650 bomber over Herøya og omegn, og 600 av dem traff målet – fabrikkanleggene på Herøya. 55 personer mistet livet og minst 100 ble skadd.

Gründersuksess: Dignatio AS dobler rådgiverkapasitet på IT-sikkerhet

19. juli 2018

Dignatio AS, det Herøya-baserte rådgiverselskapet på IT-sikkerhet, skyter fart. Bare det siste halvåret har bedriften fått nye langsiktige kontrakter med lokale og nasjonale virksomheter og doblet rådgiverkapasiteten.

River gammelt lager og kai for å gjøre klar til Yara Birkeland

13. juli 2018

Norsk Saneringsservice AS er i full gang med å rive Bygg 28 – Etasjelageret i Herøya Industripark. Der lastebilene fylles opp med rivingsmasser som skal kjøres til godkjent deponi, skal det bli lasteområde for Yaras selvkjørende containerbåt «Yara Birkeland». Testkjøringen er planlagt til 2. halvår 2019.

Full 3D-skanning av Herøya Industripark med cm nøyaktighet

09. juli 2018

I mai ble hele Herøya Industripark (HIP) skannet fra lufta og fra bakkenivå, og resultatet er en oppdatert digital modell av industriparken, der bygg og installasjoner er registrert med nøyaktighet ned på centimeter-nivå. Skanningen ble gjort fra helikopter og bil med både laser og kamerautstyr.  

Ny generasjon inntar industrien på Herøya og i Grenland – lyse utsikter

02. juli 2018

Rundt 130 nye, unge fagoperatører og ingeniører begynte i nye jobber i industribedrifter på Herøya og Rafnes i 2018. Og flere trengs framover.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler