Meld deg på vårt nyhetsbrev

PVC-fabrikken på Herøya tar et stort steg for miljøet med nytt vannrenseanlegg

INEOS Inovyn feiret nylig åpning av nytt stort renseanlegg for avløpsvann i PVC-fabrikken på Herøya sammen med ansatte, leverandører og Naturvernforbundet Grenland.
Kollegaer står i rekke for å forsyne seg med kake, markering, arbeidsantrekk røde bukser og gule gensere, hvite hjelmer, arrangement foregår i fabrikkhall. Kakefest: Ansatte og ledelse i INEOS Inovyn, sammen med leverandører og Naturvernforbundet Grenland, feiret sist fredag åpning av nytt vannrenseanlegg i PVC fabrikken på Herøya.

Drøye 60 millioner kroner har INEOS Inovyn investert i PVC-fabrikkens nye miljøtiltak, et stort vannrenseanlegg, dimensjonert for produksjonsutvidelser på Herøya.

Topp at industrien er i forkant for miljøet

– Det er helt topp og veldig gledelig at industrien er i forkant miljømessig, sier en glad Anne Mjelva, leder i Naturvernforbundet Grenland. – Jeg tror at de som tar miljøinvesteringer, er de som overlever. Og det gjør INEOS Inovyn her. Det er veldig hyggelig å bli invitert til åpning.

 

tre personer poserer, verneutstyr, smiler, står i fabrikkhall med flere mennesker i bakgrunnen
Fra venstre Even Staurvik, Anne Mjelva, leder i Naturvernforbundet Grenland og David Verdu, leder av INEOS Inovyns fabrikker i Grenland.

 Utrolig glad

– Det som gjør meg utrolig glad, er at PVC fabrikken her var innenfor utslippskravene, og likevel synes konsernledelsen det er lurt å investere i miljøtiltak, sier David Verdù, leder av INEOS Inovyns fabrikker i Grenland. – Denne investeringen hjelper ikke på økonomien, ikke på volum i produksjon, og initiativet kom fra de ansatte. Jeg er kjempeglad for å være en del av dette.

Godt jobbet!

– Innspurten har gått uvanlig fint. Jeg er lettet i dag, godt jobbet, roser fabrikksjef Kari-Anne Leth-Olsen. – Vi overtar anlegget ganske snart. Jeg har tro på at vi skal levere på våre ambisjoner, og håper at kvalitetskontrollen kommer til å rapportere at de ikke finner noe PVC i utslippet vårt. Mindre enn 5 mg per liter er veldig lite, det kommer til å se ut som rent vann.

 

fire personer står tett sammen, smiler, poserer, ved siden an en stor ståltank i en produksjonshall
Produksjonssjef Kari-Anne Leth-Olsen og John Øyvind Selmer, begge midt i bildet. Her sammen med Kristoffer Gudmundsen, til venstre, og Kristian Heimstad, til høyre, begge representanter for fagforeningen IE, PVC-klubben.

Feirer med lokale leverandører og Naturvernforbundet

- Vi har tatt miljøansvar hele veien, sier kollega John Øyvind Selmer. – Jeg er særdeles glad for at vi valgte lokale produsenter til å bygge anlegget, og at vi har Naturvernforbundet i Grenland her sammen med oss i dag. Dette er samhandling, derfor går toget her videre. Det fortjener vi alle sammen! Vi har klart å løfte denne lille fabrikken til å bli betydningsfull for et av verdens ledende kjemikonsern, INEOS Inovyn.

Står sammen

– Vi står sammen, det synes jeg vi skal klappe for, sa Rodney Ishak, regionleder INEOS Inovyn Nordic.

 

fem personer står på rad og heier og smiler, poserer, i fabrikkhall
Fra venstre Rodney Ishak, David Verdu, Ingrid Skonseng, Morten Sundbakk og Kari-Anne Leth-Olsen.

 

– Utvikling og forbedringer i industrien er formidable de siste 30 årene, industrien er ikke den samme og det er ikke vi heller. Jeg er veldig glad for å jobbe i et konsern hvor man velger å investere ganske betydelig i et renseanlegg, selv om vi allerede opererer innenfor utslippskravene til myndighetene. Det gjør man jo fordi vi ønsker å bli bedre, vi ønsker å minimere utslippene våre, vi ønsker å være best mulig, også på bærekraft.

 

snorklipping, i fabrikkhall, mange tilskuere, verneutstyr
Snorklipping: Morten Sundbakk, prosjektleder, klippet snora.

 

mann og kvinne tar hverandre i hånden, takker, ser på hverandre, mann og kvinne står bak og ser på. Alle kledd i personlig verneustyr, røde og gule klær, hvite hjelmer.
David Verdu takker Ingrid Skonseng og Morten Sundbakk, to viktige drivkrefter i prosjektet. 


tre menn i gult verneutstyr og hjelmer, en mann holder en blomsterbukett. Poserer, fabrikkhall.
Lokal leverandør, Eckholdt AS.

tre menn, gule jakker, blå hjelmer, poserer og spiser kake og har kaffekopp. Fabrikkhall.
Lokal leverandør, Skiens Rustfri Industri AS.

tre unge menn, gule gensere og hvite hjelmer, poserer, spiser kake
Lokale hjelpere fra Bilfinger Engineering & Maintenance Nordics

stor gruppe mennesker i rødt og gult arbeidstøy, armene i været, poserer, er glad
Jubel for at vannrenseanlegget snart er klart for drift. Foran fra høyre ses Morten Sundbakk og Ingrid Skonseng, drivkrefter i prosjektet, og Kari-Anne Leth-Olsen, produksjonssjef i PVC-fabrikken.


 

Les også