Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

NEL etablerer produksjonsanlegg på Herøya

Bilde av bygningsmasse som nå skal leies av NEL

Hydrogenselskapet NEL etablerer seg hos Herøya Industripark i Porsgrunn med en mulighet for en elektrolyseproduksjon på mer enn 1 GigaWatt i året. Det er sikret lokaler på 15.000 m2 for en avansert produksjonslinje og produksjonsprosess.

Prosjektering og FoU skal fortsette på Notodden, mens den planlagte utvidelsen av produksjonskapasiteten til alkaliske elektrolyse vil skje på Herøya.

– Vi har samarbeidet nært med partnere og interessenter i løpet av 2019 med utvidelsesplanene, og har endelig konkludert med at beliggenheten til det nye produksjonsanlegget vil være Herøya, et verdensledende industrikompleks med topp moderne etablert infrastruktur til konkurransedyktige priser, sier administrerende direktør Jon André Løkke i NEL. Han fortsetter:

Jon André Løkke

Jon André Løkke, NEL

– Herøya bringer nærhet til viktige partnere, har flere tiår med industriell arv og er et attraktivt industriknutepunkt for nåværende og fremtidige kolleger. Det tilgjengelige anlegget på Herøya gir også betydelige muligheter for å skalere opp produksjonen. Foruten produksjon vil vi fortsette øvrige aktiviteter for våre alkaliske elektrolyseløsninger på Notodden, og vi setter veldig stor pris på den gode diskusjonen og støtten vi har fått fra Notodden kommune under denne prosessen.

Sverre Gotaas

Sverre Gotaas, Herøya Industripark AS

– Vi ønsker NEL varmt velkommen til Herøya, sier administrerende direktør Sverre Gotaas. – Vi ser at vår kombinasjon av en sterk infrastruktur og et innovativt industrielt økosystem gjør Herøya til et førstevalg for teknologidrevet industri med ambisjoner, sier han.

Den innledende målkapasiteten er på 360 MW/år. Med nåværende planlagt oppsett gir de nye lokalene på Herøya mulighet for mer enn 1 GW/år. Nel undersøker for tiden også mulighetene for å lage en enda mer avansert produksjonslinje og produksjonsprosess, som vil ha potensial til å øke kapasiteten betydelig utover 1 GW.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Sverre Gotaas, administrerende direktør Herøya Industripark AS, +47 902 49 734
Jon André Løkke, administrerende direktør, Nel ASA, +47 907 44 949

 

Om Nel ASA | www.nelhydrogen.com

Nel er et globalt, dedikert hydrogenselskap som leverer optimale løsninger for å produsere, lagre og distribuere hydrogen fra fornybar energi. Selskapet betjener industri, energi- og gasselskaper med ledende hydrogenteknologi. Hydrogenløsningene dekker hele verdikjeden fra produksjons­teknologier til hydrogendrivstoffstasjoner.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler