Equinor inn i nye laboratorier, sterkt tilstede i forskningsmiljøet på Herøya

Bilde av Eirik Lunde (LinkedIn)  i kollasje med illustrasjonsfoto laboriatorie (foto: Tom Riis) og bilde av Forskningsparken (Foto: Siri Krohn-Fagervoll)

Eirik Lunde, leder for Equinors lab- og testfasiliteter på Herøya i Porsgrunn ser fram til å ta i bruk de nye laboratoriene.

Equinor flytter inn i splitter nye energieffektive og arbeidsmiljøvennlige laboratoriefasiliteter i Herøya Forskningspark til høsten.

–  Nå får vi topp oppgraderte laboratoriefasiliteter tilpasset framtidige behov, alt samlet på ett sted. Det forplikter og bekrefter at vi ønsker å være sterkt tilstede i forskningsparken og er med å styrke miljøet på analytisk kjemi her på Herøya, sier Eirik Lunde i Equinor.

Lunde har ansvar for Equinors omlag 35 testanlegg i forskningsparken. Det inkluderer flere laboratorier og testrigger hvor flerfaseriggen er den desidert største, regnet som flaggskipet i Equinors forskningsanlegg på Herøya.

God framdrift

– Byggeprosjektet for det nye laboratoriet har så langt hatt en god fremdrift i en utfordrende og krevende tid, mener Lunde. – Herøya Industripark AS har gjort en svært bra jobb uten at det har gått utover risiko for helse og sikkerhet i disse utfordrende tider, roser han.  

– En oppside vi også får ved å være i Forskningsparken, er god erfaringsoverføring fra tidligere oppgraderingsprosjekter på laboratorier i Herøya Forskningspark, sier Lunde.

Overfører løsninger

portrettbilde av Tove Kilen med hjelm og gul jakke

Tove Kilen, overingeniør i Byggdrift, Herøya Industripark AS. 

Tove Kilen, overingeniør i Byggdrift, Herøya Industripark AS og oppdragsleder for oppgraderingsprosjekter, forteller at det er mange laboratorier i forskningsparken, og at disse har flere fellestrekk.

– For Equinor overfører vi mange av de samme løsningene på laboratorieskap, benker og ventilasjon som ble brukt i oppgradering av Yaras laboratorier for et par år siden, forteller hun.  

Energisparing

I tillegg overfører Tove Kilen og samarbeidspartnere vellykkede tiltak på energisparing i Herøya Forskningspark.

Automatisert energisparing

– Et viktig tiltak til energisparing i laboratorier er at vi har automatisert avtrekkskapene slik at de lukkes ved hjelp av bevegelsesdetektorer når det ikke jobbes. Resultatene er svært gode, sier hun fornøyd.

– Ett skap er som en enebolig. Herøya Forskningspark har mange store laboratorier og i alt 120 avtrekkskap, sier Kilen. – Hvis ett slikt skap blir stående åpent i et døgn, forbruker det like mye energi som en enebolig gjør på et døgn.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler