Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Premiere på Næringssafari for høgskolestudenter

Herøya Industripark var vertskap for Grenlands første næringssafari for høgskolestudenter og traineer denne uka. – Vertskapsrolle og samarbeid med flere miljøer er viktig, og vi håper at flere næringsklynger inviterer til safari, sier markeds- og kommunikasjonssjef Åse Himle. 

Bilde av vertskapet for industrisafari på Herøya

Herøya først ut: .  Vi er veldig glad for at Herøya Industripark var vertskap for den første næringssafarien, sier Torstein Haugland (fv), ansvarlig for studentsamarbeid i Porsgrunn Kommune. Her sammen med vertskapet Arne Øygard, Yara og Åse Himle, HiP. Geir Moe fra Bilfinger var ikke tilstede da bildet ble tatt.

En 30-talls studenter som er i gang med bachelor, master- og PhD nivå på teknologiske fag ved Høgskolen i Telemark samt tre trainee-kandidater fra Trainee Telemark, møtte representanter fra HIP-ledelsen, Yara og Bilfinger.

I løpet av en ettermiddag fikk de innsikt i pågående prosjekter og mulighet for jobb hos bedriftene, og guidet rundtur på industrianleggene. ‘Høydaren’ var et luftig besøk på taket av Fullgjødselfabrikk 4, som er et av Norges høyeste industribygg, 108 meter over bakken. 

Utvikle vertskapsrolle

Industrisafarien er et ledd i en større satsing hvor kommunene i Porsgrunn, Skien og Bamble, Vekst i Grenland, Høgskolen i Telemark og Trainee Telemark samarbeider om å utvikle et godt vertskap for Høgskolestudenter og traineer i regionen. 

Traineene Alina Olsen, Helene Norli og Kamilla Lund Abrahamsen og Jan Inge Galtung Nilsen, leder av Trainee Telemark.

God karrierestart: Alina Olsen (fv) er meget fornøyd med karrierestart på 6 måneders trainee oppdrag hos Herøya Industripark AS. Nå fortsetter hun hos to nye bedrifter. Her sammen med traineene Helene Norli og Kamilla Lund Abrahamsen og Jan Inge Galtung Nilsen, leder av Trainee Telemark.  

Tanken er tuftet på Econ Pöyrys/KS rapport om universitetsbyenes vertskapsrolle, hvor gevinster kan høstes innenfor (1) innovasjon og næringsutvikling, (2) arbeidskrafts- og kompetanseutvikling og (3) samfunns-, kultur- og stedsutvikling.

Koble næringsliv og studenter

For å bli bedre kjent med Grenland, er næringssafarier ett initiativ som partene ønsker å videreutvikle.

Bilde av studenter

– Vi har jobbet lenge med å koble næringsliv og studenter på høgskolen, og er veldig glad for at Herøya Industripark var vertskap for den første safarien, sier Torstein Haugland, ansvarlig for studentsamarbeid i Porsgrunn Kommune. – Tilbudet er åpent for alle, men vi opplever størst etterspørsel fra de internasjonale studentene.

Søker jobbmuligheter

Om lag 250 utenlandske studenter fra 20 nasjonaliteter tilknyttet ISU Telemark (Internasjonale Student Union) samarbeider med kommunene for å komme tettere på næringslivet, bl.a. med å synliggjøre seg selv, norskundervisning og å utvikle møteplasser.

Les også: Hit blir synlige i sentrum

bilde av studenter på toppen av Fgj.4-fabrikken

– Det er veldig positivt å høre at det finnes jobb- og prosjektmuligheter i Yara og Bilfinger, sier en optimistisk Prabin Khakurel, leder av ISU Telemark og masterstudent innenfor system ingeniørfag. (nærmest th på bildet). – I tillegg til jobb er det å lære norsk viktigst for oss.

– Vi er veldig takknemlig for industriparkens innsats som gjør at vi får kontakter i næringslivet, og vi setter stor pris på samarbeidet med kommunen, sier Khakurel fornøyd. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler