Gründere, gled dere! Her får dere lyst til å være.

Fire personer i et lokale som pussesopp

Bygger nytt for gründere: fra venstre Petter Skaraas, Carl Ivar Holmen, Jørn Roar Bamle, alle fra Proventia, og Merethe Fallmyr, AL Høyer AS, prosjektleder for rehabilitering av Bygg25 på Herøya, ønsker velkommen til nytt spennende arbeidsmiljø på nyåret.

Gründere tilknyttet industriinkubator Proventia på Herøya, kan glede seg til jul. Da inntar de nye stilige lokaler i andre og tredje etasje i Bygg25.

Proventias rådgivere og gründere flytter vegg i vegg med 13 andre bedrifter i Bygg25 på Herøya.

Ønsker at gründere skal møtes her

De fleste bedriftene flytter bare noen meter fra en kontorfløy i Bygg25 inn i nye lokaler. 

– Vi ønsker mer fart og vil jo at gründere får lyst til å komme, møtes her, bruke lokalene og også bo sammen med oss, sier daglig leder Jørn Roar Bamle i Proventia. – Nye lokaler trekker ofte flere inn. Vi har også behov for flere kontorplasser. Kapasiteten der vi er nå er sprengt. Nå får vi flere kontorplasser å tilby gründere. 

Rekordmange gründere

Bamle forteller om rekordmange gründerselskaper. Hele 55 gründerbedrifter er tilknyttet industriinkubatoren som Proventia følger opp med råd og hjelp. Det er ‘all time high’ siden oppstart på Herøya i 2013.

55 gründere i kø for å få hjelp, Varden (krever abo).

Skape aktivitet

Målet i nye lokaler er å skape aktivitet påpeker Proventia-teamet.

fire personer nederst i et stort oppussingslokale

– Vi tror at folk trekker folk. Her får vi åtte åpne gjestekontorplasser som vi håper folk vil stikke innom å bruke. Det ser vi fungerer også veldig bra i dag. Så rigger vi et møterom som skal være et slags kreativt rom der vi kan ha workshops og arrangementer.  Når vi får opp aktivitet, så tror vi at flere ønsker å komme.  

Gleder seg

Proventia-teamet gleder seg og lover at det blir spennende møteplasser her. – At Herøya Industripark har fornyet hele første etasje i Bygg 25, og nå fortsetter oppover etasjene, gjør jo også at hele bygget blir mer attraktivt, påpeker gründerhjelperne.

River vegger  

Merethe Fallmyr fra AL Høyer er prosjektleder for rehabiliteringen av Bygg25, engasjert av Herøya Industripark AS. Hun var med i første etasje, og er nå godt i gang med å rive vegger og cellekontor i lange korridorer for å åpne opp i andre og tredje etasje.

kvinne med armene rett ut i smal korridor

Få inn lys: – Her fjerner vi alle vegger merket med oransje kryss for å åpne opp. Da slipper vi inn lys fra begge sider av bygget gjennom glassvegger og flater, forteller prosjektleder Merethe Fallmyr, AL Høyer AS.

Sosialt treffpunkt

– Midt i den historiske kjernen av bygget, som vi tar vare på og gjenbruker, åpner vi opp og kobler etasjene sammen med en interntrapp, forklarer Fallmyr. – Vi lager et sosialt treffpunkt med kjøkken og sitteplasser. Her får bedriftene både i andre og tredje etasje en stor sosial sone for å møtes, slå av en prat og ta en kaffekopp.

Interntrappen midt i bygget og en annen vindeltrapp, som også binder møteromsavdelinger sammen, gjør at veiene i hele bygget blir kortere og enklere. – Vi får en helt annen dynamikk i bygget, sier Fallmyr. 

Sette fart på innovasjon

Proventia-rådgiverne tror på synergier ved å samle kompetanse.  

– Fra vår side har vi bemannet opp, og kan tilby mer kompetanse, men bare det å kunne inkludere de andre bedriftsmiljøene etablert i de nye lokalene rundt oss, vil jo også virke veldig positivt og sette fart på innovasjonsmiljøet her.

Del av Seidr

– Ser vi litt lenger fram, så blir vi også en del av Seidr, et stort innovasjonsmiljø på Herøya. Realisering av denne satsingen ser veldig spennende ut, med tanke på innovasjonspotensialer og det fellesskapet som skal bygges opp her. Vi gleder oss til å ønske gründere velkommen inn nye freshe lokaler, inviterer ivrige gründerhjelpere.  

Les Proventia med nasjonalt opprykk - fantastiske nyheter for ny industrivekst.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler