10-talls millioner investert i Herøya Forskningspark - jubler i nyåpnet etasje

to personer spiller bordtennis, en person heier.

Vinnerglede: Vinnergleden er stor rundt bordtennisbordet i det nye aktivitetsrommet bygd for å møtes i Herøya Forskningspark. Fv. Matchvinner Marit Kleven, Ranold, «heiagjeng» Tove Kilen, Herøya Industripark AS og Jon Gunnerød, Ranold.

Herøya Forskningspark blir «ny», etasje for etasje, og leietakerne er begeistret.

Herøya Industripark AS har investert rundt 50 millioner i moderniseringer siste fem årene, blant annet for Equinor, Yara, Hydro, Inovyn, NOAH, Bilfinger, Project Invest og nå for Ranold som nylig flyttet inn i flunka nye lokaler i 6. etasje.

«Vinn vinn»

Ranold-teamet som gjør suksess med å beregne optimal prosessflyt fra Herøya Forskningspark siden 2015, synes det er gøy med forandring og nytt.

syv personer i nye lokaler med gul vegg i bakgrunnen

Alltid gøy med nytt: - Det er alltid gøy å få noe nytt, kommenterer denne smørblide gjengen i Ranold. Her i lesehjørnet foran spesialdesignet vegg med logo. Bak fra venstre: Trygve Rinde, Morten Hansen Jondahl, Vegar Grüner, Mikkel Bakli, Marit Kleven, Lars Solli, Jon Gunnerød.

– Vi er veldig fornøyde med akustikken i kontorene og kostnadseffektive lokaler, det er et hyggelig grep, sier Jon Gunnerød, COO i Ranold.  

– Dette er nærmest vinn vinn for oss begge, kommenterer Trygve Rinde, daglig leder i Ranold. – Vi i Ranold har fått nye lokaler, og byggeier fikk modernisert en hel etasje her i forskningsparken. 

Tove Kilen, overingeniør i Byggdrift i Herøya Industripark AS, nikker enig.

Sjette etasje er første hele kontoretasje, om lag 1000 m2, som er gjort om til topp moderne lokaler og som nå tas i bruk.  

Samle og åpne

Tove Kilen, tett på oppfølging av oppgraderingsprosjekter i forskningsparken, forteller om bedrifters nye behov for å samle aktiviteter og samtidig åpne opp.

dame i hvit topp og blå jakke i renoverte lokaler

Tove Kilen, Bygningsingeniør i Herøya Industripark AS

– Vi legger stor vekt på å bygge effektive arbeidsmiljøer og fellesarealer som åpner opp for uformelle møteplasser. Forskningsparken oppgraderes, rom for rom og etasje for etasje. Vi bruker mulighetene blant annet når bedrifter i forskningsparken ønsker å relokalisere aktivitet og når nye kommer til, sier hun.

– Om lag 5000 m2 kontorer, laboratorier, pilotfasiliteter samt byggtekniske rom, er modernisert de siste årene, opplyser Kilen.

Les også: Equinor inn i nye laboratorier, sterkt tilstede i forskningsmiljøet på Herøya

Nye arealer for SINTEF snart klar

Nå er Kilen i innspurt sammen med Bilfinger og flere med å ferdigstille 1000 m2 kontorer i etasjen under. Sintef TelTek flytter inn i hele 5. etasje i løpet av oktober. – Vi ruller ut kontorkonseptet vårt tilpasset for Sintef og med tilsvarende sosial sone som i etasjen over, forteller Kilen. 

Tove Kilen inviterer til en sniktitt i arealene, hvor det er full aktivitet nå. 

Viktig å bygge rundt gründere og innovatører

Herøya Industripark har ambisiøse planer om å utvide og integrere eksisterende forskningsmiljøer i en storstilt strategisk satsing på å etablere et senter for industriell innovasjon på Herøya.

– Det er spesielt viktig, mer enn noen gang, å bygge rundt gründere og innovatører, uttaler Sverre Gotaas, direktør i Herøya Industripark AS. – Og det er helt nødvendig at noen tar ledelsen. Det er det vi gjør. Sammen med Sintef, som også ser på Herøya som et viktig sted å få til et innovasjonssenter, er også Universitetet i Sørøst-Norge, Proventia, Industriklyngen IGT og forskerne i forskningsparken viktige aktører i et slikt senter. Vi jobber langs de linjene, for å få folk til å se at det er hit de må komme hvis de har en god idé eller vanskelig problem som skal løses.

nyoppussede arealer, med bordtennisbord i fellessone

Åpne: I 6. etasje er det åpne fellesrom for å møtes, slappe av og spille bordtennis. NOAH og Ranold er kontornaboer i etasjen.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler