Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

– Industrien i Grenland er nærmarkedet vårt

– Det aller viktigste er at vi er etablert der industrien er – det er nærmarkedet vårt. Derfor er det spesielt viktig for oss å ha laboratorier på Herøya og i Forskningsparken, sier Bjarne Nenseter, SINTEF Molab AS as.

– Her er det mange viktige kunder som har behov for våre tjenester innen anvendt analytisk kjemi, arbeidsmiljø og utslippskontroll, understreker han.

SINTEF Molab er en av Norges største industrielle laboratoriebedrifter med 60 - 70 ansatte lokalisert fire steder i landet, Mo i Rana, Glomfjord, Oslo og Porsgrunn. 10 personer i Porsgrunns-avdelingen spesialiserer seg på leveranser innen anvendt analytisk kjemi, arbeidsmiljø og ytre miljø. I arbeidet med å løse oppgaver trekker de på kompetanse og muligheter i hele bedriften.

– Vi frambringer kjemisk informasjon som brukes i industrien og som gir verdi til kundene våre, forteller avdelingsleder Bjarne Nenseter. På kundelisten står store industribedrifter som bl.a. Yara, Statoil, RHI, Ineos og Addcon.

Laboratoriedelen i SINTEF Molabs lokaler i toppetasjen i Forskningsparken F2, er hjertet i bedriften. Der analyseres et stort antall prøver, og det arbeides med forskjellige problemstillinger ved å benytte «state of the art» analyseteknikker og metoder.

SINTEF Molabs ingeniører leverer tjenester og analyseresultater til industribedrifter i hele Norge. Bedriften tilbyr og utvikler metodikk best mulig tilpasset problemstillingen. Det kan bl.a. være for å undersøke innhold og egenskaper i råstoffer, prosesser, produkter eller utslipp. FoU-støtte i forbindelse med piloter, utslipp/deponi og identifikasjon av ukjent materiale.

– Vi ser at vi har interessante tjenester som også er en nødvendig del av «det grønne skiftet» og den sirkulære økonomien. Her kan vi bidra med informasjon som understøtter beslutninger og dokumenterer industriens utvikling.

Bedriften jobber tett sammen med kundene og har ambisjon om å levere mer enn bare standard laboratorietjenester.

– I tillegg til kantine har Forskningsparken resepsjon, struktur på HMS-systemene, viktige lagerfunksjoner, varemottak og forsendelse. Det ligger godt til rette for å drive laboratorievirksomhet med industrien som kunde, sier Nenseter.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler