Meld deg på vårt nyhetsbrev

Produserer for fullt til høysesong for kaker

Addcon produserer alt de kan til høysesong for kaker og kjeks verden rundt. 23 tonn hjortetakk, tilsvarende mer enn 350 000 hjortetakkbokser kommer fra fabrikken hver eneste dag.
portrett av mann, hjelm, ute, industri - Addcon produserer produkter som brukes av mange ulike typer kunder, som kjeksprodusenter, oljeplattformer i Nordsjøen, skandinaviske og europeiske flyplasser og kyllingprodusenter i India og Asia, forteller HMS- og kvalitetssjef Øyvind Oskarsen Due. Foto: Siri Krohn-Fagervoll/Herøya Industripark AS

Addcon leverer hjortetakksalt i storsekk eller på paller til kunder i Norge, resten av Europa og i andre verdensdeler. Produktet pakkes om til privatmarkedet og brukes av bakerier og kjeksprodusenter, forteller HMS- og Kvalitetssjef Øyvind Oskarsen Due.

Sprø kaker og kjeks

Hjortetakk brukes i tørre kaker som blir fullstendig gjennomstekt, type flate og sprø kaker som pepperkaker, sirupsnipper, serinakaker og kjeks. Og mye av dette bakes nettopp i forbindelse med julehøytiden. – Man kan si at Addcon redder jule- og sesongbaksten, sier Oskarsen Due.

– Mye ammoniakk i hjortetakksalt gir den sterke lukten. Dette fordamper ved steking, og lukten forsvinner når kaken er ferdig stekt. 

portrett av mann foran pall med biocarbonat produkt

Flere bruksområder

Bruksområdene for hjortetakksalt kan være mye større enn kun bakst. – Kunder kan viariere fra bransjer  innen lær, kosmetikk, tannpasta og brannslukningsapparat, understreker han.

Et rent Herøya-produkt

Hjortetakksalt er et rent Herøya-produkt. Produksjonen foregår i Addcons lokaler i Bygg 85, og råstoffene CO2 og ammoniakk kommer fra Yaras fabrikker i industriparken. Infrastrukturen i Herøya Industripark er en viktig konkurransefordel for Addcon.

– Vi kunne solgt mer enn 7000 tonn, men kapasiteten i fabrikken legger begrensninger på oss, sier han. – Vi har økt noe kapasitet siste året, nå ser vi på en videre økning kommende år.

Kvalitetsmerker og tillit

Hjortetakk fra Addcon har en sterk posisjon hos kundene. Øyvind Oskarsen Due forteller om en rekke kvalitetstyringssystemer, sertifiseringer på matsikkerhet, Kosher, Halal, og miljø- og kvalitetsstempler Nordisk Swan og Blue Angel.

For noen religioner er det viktig at alle ingredienser som brukes i maten, og til og med utstyret dette produseres i, er i samsvar med deres religiøse regler og krav. Addcon har både Halal- og Kosher-sertifisering, hvilket innebærer årlige revisjoner. I november gjennomførte begge trossamfunnene revisjon i fabrikkanleggene.

to menn i fabrikkanlegg ser ned i inspeksjonsluke
Halal-sertifisering: Revisor fra Islamsk Råd, Adnan Mohammad, på sin årlige revisjon i Addcons hjortetakkfabrikk. HMS- og Kvalitetssjef Øyvind Oskarsen Due viser hvordan produksjon av hjortetakk foregår. Revisoren forteller at Addcons produkt holder høy kvalitet. Systemet med sertifisering er basert på tillit. I Norge oppleves et høyt tillitsnivå og det er en trygghet for kundene.

Senere i november kom også revisor fra Det Mosaiske Trossamfund i Oslo på revisjon. KOSHER revisor Amichai Davidovich var fornøyd med revisjonen. – I kashrut-revisjonen verifiserte vi at fabrikken opererer i henhold til kashrut-reglene, og vi hadde ingen anmerkninger, sa han.

Les også: Vinner storkontrakt og investerer betydelig på Herøya

 

Les også