Meld deg på vårt nyhetsbrev

Bilfinger med rekordstort inntak av lærlinger

Bilfinger tar inn 28 lærlinger denne høsten, de fordeler seg på hele 15 fag.

De fleste av de 28 lærlingene skal ha sin læretid på Herøya, men noen skal til Rafnes og Rjukan.

– Vi er veldig glad for at vi har fått så mange lærlinger i år, dette er en viktig rekruttering for oss, sier Håkon Wefald i Bilfinger. – Vi er avhengig av å rekruttere dyktige fagarbeidere for å betjene kundene våre på en god måte. Vi har stor bredde i fagene, og årets lærlinger fordeler seg på rundt 15 fag. Nytt i år er at vi også har fått lærling på sanitærrørlegger og NDT-operatør.

Tar samfunnsansvar

– Bilfinger er en stor bedrift, og det er viktig for oss å ta det samfunnsansvaret som ligger i å utdanne framtidens fagarbeidere. Skal norsk industri kunne møte de utfordringene som står foran oss, må vi ha dyktige medarbeidere i alle ledd. Derfor satser Bilfinger på opplæring. Vi tar inn et høyt antall lærlinger uansett hvordan markedet svinger.

– Ingen av lærlingene er garantert jobb i selskapet, men noen blir ansatt. Det er styrt av behovet i hvert enkelt fag, men ca. halvparten får jobb hos oss, sier Wefald.

Program ved oppstart

Lærlingene startet opp torsdag og fredag i forrige uke. – Nå venter en uke med introduksjons- og HMS-kurs, før de skal ut i sine respektive avdelinger fra mandag 12. september, sier han.

Industrilærling gratulerer

Opplæringskontoret Industrilærling Vestfold Telemark er imponert.

– Bilfinger har i år virkelig lykkes med lærling-inntaket. I en tid der det er utfordrende å rekruttere, så har de signert flere lærekontrakter enn noen gang, sier Ranveig F. Johannesen, leder i Industrilærling Vestfold Telemark.

– Grunnen til at det går så bra i Bilfinger, er at de har jobbet systematisk og målretta med rekruttering og opplæring over en lengre periode. Vi i Industrilærling vil understreke det tette samarbeidet vi har med Bilfinger. Vi opplever at Bilfinger satser på lærlingene og at de ser på lærlingene sine som en ressurs, det er det vi ser resultatet av her. Det er bare å gratulere Bilfinger, sier hun.

Les også