SINTEF flytter inn til industrien på Herøya

Tre menn foran grøntanlegg og bygg og flaggborg

Fra venstre forskningssjef Duncan Akporiaye, forskningsleder Hans Aksel Haugen, begge SINTEF, og adm.dir. Sverre Gotaas, Herøya Industripark AS. Foto: Siri Krohn-Fagervoll

Nå får industrimiljøet på Herøya tilgang til å samarbeide enda tettere med forskere. Målet er ny konkurransekraftig industri og å løse samfunnsutfordringer.

– Norges konkurransekraft må bli bedre og vi skal løse noen samfunnsutfordringer. Sammen kan vi bli et vinnerlag, uttalte Eli Aamot, konserndirektør i SINTEF Industri og Sverre Gotaas, adm. direktør i Herøya Industripark AS, da de signerte samarbeidsavtalen som nå konkretiseres med innflytting. 

Forskningsgruppen SINTEF Tel-Tek flytter inn i Herøya Forskningspark og tar med seg flere forskningsprosjekter, og tilgang til et nettverk av 2000 forskere i SINTEF nasjonalt. SINTEF er Norges største forskningsinstitutt. De har tung kompetanse innen en rekke teknisk-industrielle fagområder og er lokalisert på flere steder i hele Norge.

Satser på Herøya

Nå satser SINTEF på Herøya, tett på verdensledende virksomheter med unik kompetanse innenfor prosess- og leverandørindustri. Kort vei mellom aktørene gjør at det er mulig å drive ideutvikling og testing på nær sagt samme område.

– Dette blir en spennende arena med store muligheter for oss å bidra til nyskapning, forskning og utvikling, spesielt med tanke på det grønne skiftet, sier Eli Aamot, konserndirektør i SINTEF Industri.  

Bidra til å løse utfordringer

Forskningssjef Duncan Akporiaye i SINTEF Industri mener Herøya er en av de mest spennende industrielle arenaene i landet.

– Vi gleder oss til å komme tett på både eksisterende og nye samarbeidspartnere. Etableringen her gir oss større muligheter til å bidra til å løse store og små utfordringer for bedriftene der, og bidra til styrket konkurransekraft i form av alt fra energibruk til effektivisering av industriprosesser, og ikke minst innovasjon, sier Duncan Akporiaye.

ordfører med ordførerkjede foran sal med møtedeltakere

Markerte innflytting, med bedrifter fra industriparken og ordfører i Porsgrunn Kommune, Robin Kåss.

Etablerer Innovasjonshub  

SINTEF arbeider allerede med en rekke initiativer, og jobber nå i samarbeid med flere for å etablere Innovasjonshub Herøya.

Innovasjonshub Herøya blir en fysisk arena for innovasjon og nyskaping i Herøya Forskningspark. Her skal det legges vekt på praktisk demonstrasjon av pågående aktiviteter. Det første konkrete eksempelet blir en såkalt Fablab (Fabrication Laboratory, av noen også kalt en minifabrikk), for å demonstrere blant annet teknologi for digitalisering av prosesser. Dette skal gjøres som del av et pågående EU-prosjekt, og i samarbeid med Skiensbedriften Cody.

– Vi ser for oss å ha et kontrollrom tilgjengelig for de som er interessert i Forskningsparken. – Et annet eksempel er DigiPro, et senter for digitalisering av prosessindustri. Dette senteret vil også inngå i innovasjonshuben.  Innovation-HUB vil bli et samlingspunkt på 150-200 m2 i tillegg til produksjons-/demoareal, melder SINTEF Industri.

SINTEF flytter nå inn med 18 forskere i over 600 m2 totalrenoverte arealer i Forskningsparken.

Film og foto: Siri Krohn-Fagervoll siri@krohnfagervoll.no

Kontakt Herøya Industripark AS

Sverre Gotaas, email sverre.gotaas@hipark.no telefon 90249734

Skjalg Aasland, email skjalg.aasland@hipark.no telefon 93238113

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler