Fagskolen etablerer studiested Herøya

Hans Ole Dyrseth, nærmest, og Jens Christian Thysted utenfor stort kontorbygg

- Det som trigget etableringen var samarbeid om ny kompetansesatsing sammen med TS Group Academy og Industrial Green Tech-klyngen, begge etablert på Herøya allerede, sier fra høyre rektor Jens Christian Thysted og Hans Ole Dyrseth, leder prosjekt og markedsavdeling, Fagskolen Vestfold Telemark.

– Etablering av studietilbud på Herøya gir en kjempemulighet til å utvikle fagskolen for framtiden, sier rektor Jens Christian Thysted, strålende fornøyd.

Fagskolen skal gjøre fagarbeidere flinkere i sitt fag, og bidra til å utvikle dem til dyktige ledere. – Det er åpenbart at vi må være her, i direkte tilknytning til landets største prosessmiljø.

Trigget av samarbeid 

Fagskolen ser på etableringen som en milepæl. – Vi var tett på industrimiljøet her fram til 90-tallet, og nå har vi en unik mulighet til utvikle fagskolen her fra Herøya.

Hva trigget muligheten?

– Vårt samarbeid om ny kompetansesatsing sammen med TS Group Academy og Industrial Green Tech-klyngen, begge etablert her, var en trigger, forteller Hans Ole Dyrseth, leder prosjekt og markedsavdeling.

Tilstede for fagarbeidere

– På Herøya skal vi være tilstede for fagarbeidere hele tiden, påpeker fagskoleledelsen.  – Generelt har fagskolene fått større fokus. Vi ser at etterspørsel etter kortere utdanninger og kurs, tilpasset behovene i industrien, øker. Her er vi på banen.

Inviterer fagekspertise

Thysted og Dyrseth inviterer industri og leverandører til mer samarbeid.

– Vi ønsker å samarbeide enda mer med store internasjonale teknologibedrifter. Mye skjer, og teknologiendringer skjer raskt. Vi håper å kunne hente inn fagekspertise som foredragsholdere, og også bygge opp fagekspertise internt i egne rekker.

Starten på noe større

Nå i starten etablerer fagskolen en studieantenne i mindre format, men ledelsen tenker stort på sikt.

– Vi tenker at vi kan nå ut mye bredere med kurs og utdanning her lokalt og til industri og offshore andre steder i Norge. Vi ser for oss at etableringen her er starten på noe mye større, som på sikt kan bli en del av Herøya Industriparks planer om å bygge et senter for industriell innovasjon.  

 

Kontakt
Hans Ole Dyrseth, Leder prosjekt og Markedsavdeling, tel 99622451, Hans.ole.dyrseth@vtfk.no

Les mer om Fagskolen Vestfold og Telemark, tekniske utdanninger

Fagskolen Vestfold og Telemark ble slått sammen til en skole fra 2020. Skolen har studiested i Horten og Porsgrunn. Målet er å tilby gode fleksible høyere yrkesfaglige utdanninger innen sektorene helse, elektro, automatisering, teknologi, maritim og bygg/anlegg. Den elektrorelaterte utdanningen utgjør et av landets største fagmiljøer. Vi samarbeider tett med lokalt arbeidsliv, bransjeorganisasjoner og industrielle nettverk. Dette gjør vi for å sikre at våre utdanningstilbud er relevante, oppdaterte og i samsvar med arbeidslivets behov.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler