Nytt "image" med norsk møbeldesign begeistrer langt utover Herøya

to damen ved en sofa i en resepsjon

Maria Pettersen, til venstre, seniorkonsulent i møbel- og interiørselskapet Senab Eikeland, og Susan Klein Holmen, interiørarkitekt og lysdesigner i Stell design, laget ny resepsjon som begeistrer og gir løfter om Herøya Industriparks grønne ambisjoner - langt utover Herøya.

Hva ville begeistre brukerne, bedriftene på Herøya, og de som besøker industriparken? 

Susan Klein Holmen, interiørarkitekt og lysdesigner i Stell design, og Maria Pettersen, seniorkonsulent i møbel- og interiørselskapet Senab Eikeland, knekte koden på design og interiør for hovedinngangen i historiske Bygg 25 på Herøya. Bygget nyåpnet hele første etasje etter omfattende rehabilitering og ekstrem forvandling i desember i fjor.

Industrielt og funksjonelt

Klein Holmen var tidlig med i idéfasen fra starten sammen med Herøya Industripark AS, arkitekt og byggingeniør. – Vi hadde mange idéer, sier Susan. – Og det var mange lag og valg for å få til en helhet.

portrettbilde av kvinne kledd i stor grå genser med vid krage

Susan Klein Holmen, interiørarkitekt og lysdesigner i Stell design.

Hva grep du tak i og hva ville du få fram?

– Jeg tok tak i noen stikkord. Det skulle være et løft på møbler, åpne opp, få fram grønn bevegelse, gjøre miljøriktige valg, gi et nytt image.

 – Jeg ville få fram det industrielle, en indre glød, at man kjenner seg igjen og føler seg vel. At de som jobber her får eierskap til det som er her, at besøkende får et godt førsteinntrykk.

– Løftet var å gjøre hovedinngangen til en funksjonell arbeidsplass og samtidig gi en identitet. Jeg tenkte mye på funksjoner og soner, både for å trekke seg tilbake og for dynamikk. Hvordan kan interiørarkitektur bidra til møteplasser for kunnskapsoverføring? Og til identitet? Det handler om hvordan vi kan gjøre det med farger, møbler, funksjoner og det arkitektoniske. Da spiller møblene en viktig rolle, sier Klein Holmen.

Måtte bli norsk møbeldesign

For Maria Pettersen, seniorkonsulent i møbel- og interiørselskapet Senab Eikeland, var valg av møbelleverandør opplagt. 

ung kvinne langt lyst hår sitter i sofa med grønne planter bak

Maria Pettersen, seniorkonsulent i møbel- og interiørselskapet Senab Eikeland.

– Møbler fra norske Fora Form ble et naturlig valg, forteller Maria Pettersen, som kan velge mellom flere hundre samarbeidspartnere i Senab Eikeland. – Høy kvalitet og miljøvennlige møbler passer veldig godt til Herøyas bærekraftige industriparkprofil, påpeker hun. – Møbler, stoffkvalitet, farger og materialer er valgt ut spesielt for Herøya og plukket ut med tanke på tidløst design, at de skal vare lenge, tåle mye og være enkle å vedlikeholde. Og så er de jo kortreiste, fra Ørsta på Sunnmøre, sier Maria engasjert. 

Fokus på miljø

Personlig brenner Maria for å velge miljøvennlige og miljøskapende produkter.

– Vi i Senab Eikeland ser jo på oss selv som en miljøbedrift. Derfor er miljøvennlige og fleksible produkter som minimaliserer ressursbruk og skaper gode steder for mennesker å møtes det viktigste vi kan levere, påpeker hun.

Møblene har et industrielt preg, med svarte rør. Fargene på stoffet er lune og varme. Lampene er gule og store og synes godt. – De gir en indre glød. Det sier litt om det som foregår her innenfor dørene. Folk brenner for det de gjør her, beskriver interiørduoen.

Viktig for helhetsinntrykket

portrett mann i mørk blazer

Skjalg Aasland, leder for Utvikling og Byggforvaltning, Herøya Industripark AS

– For å få helhetlige gode løsninger ser vi viktigheten av å bruke ressurspersoner innenfor alle fagområder, sier Skjalg Aasland, leder for Utvikling og Byggforvaltning i Herøya Industripark AS. – Både Susan og Maria har satt seg godt inn i vår utfordring, kommet med gjennomarbeidede forslag og levert svært gode løsninger. Her spiller detaljene i interiør og fargevalg en stor rolle for helhetsinntrykket. 

Vi får skryt for helheten og designet i dette området, og for at vi har valgt å beholde det tradisjonelle og unike sammen med moderne designelementer. 

Endring begeistrer

Det virker som interiørduoen traff blink. Endringene begeistrer de som har sin arbeidsplass i resepsjonen, i kantina og de som besøker industriparken.

Hvordan er det å jobbe i resepsjonen nå?

– Det er som natt og dag sammenlignet med tidligere. Det er blitt en mye mer innbydende arbeidsplass. Her er det lyst og trivelig. Før satt vi i et hjørne og så at folk kom inn, men de så ikke oss. Nå har vi fått mye mer oversikt, sier Ann Chatrin Lindgren i resepsjonen.

kvinnelig resepsjonist bak pandemibeskyttende glass og kvinne på andre siden. begge står.

Resepsjonist Ann Cathrin Lindgren, Bilfinger, og Tone Brekke, Herøya Industripark AS.

Bedre flyt og logistikk

– Flyten er blitt mye bedre i resepsjonen. Vi ser folk som kommer og går, og de ser oss, sier Lindgren.

– Vi merker det jo også på folk som kommer inn, "Jøss, så fint og flott det har blitt her!," sier de.  Mange liker det fine lyset og fargene. Og alle legger merke til taket. Det er mange som kunne tenke seg å ha sånt tak hjemme, ler hun.

– Dette er resepsjon for alle bedriftene i industriparken. Det er her de tar i mot sine besøkende, forretningsforbindelser, politikere og andre relasjoner, sier Tone Brekke, Herøya Industripark AS, rådgiver for utforming av arbeidsplassen i resepsjonen. – Sammen med Susan Klein Holmen fant vi gode løsninger på blant annet oppbevaring og logistikk rundt verneutstyr for besøkende. Vi er veldig fornøyd med resultatet.

Kvinne, kantinepersonell, står ved pc skjerm i kantinelokale

Morsommere på jobb: – Nå er det mye morsommere å dra på jobb, sier Heidi Fragell i kantina Eir. – Når det er så fint og flott rundt deg, så blir kundene blide og fornøyde. Da blir jo alt bra! Jeg får mye kommentarer på at det er så fint her, og at maten er god. Det er bra for oss som jobber her.

to unge menn og en ung kvinne sitter ved kantinebord

Hyggelig og god mat: Det er hyggelig å komme hit, sier glade skiftkollegaer i Yara. – God mat og kort vei fra der vi jobber trekker oss til kantina så ofte vi kan, sier foran til venstre William Heimdal Nilsen, Martin Delingsrud og Sofie Kronborg Hafredal.

stort resepsjonsrom, mann foran skranken

Interiørduoen laget en moderne resepsjon, inndelt i soner, møblert med norsk tidløs design i ypperste kvalitet med industrielle innslag i rørelementer og sorte farger. Det hele satt i delikat kontrast til lyse, luftige treverk, grønne planter og glødende lamper. 

Bygningsfasade

Store forandringer i Bygg25, Herøya Industripark, nyåpnet etter omfattende rehabilitering og ekstrem forvandling i desember i fjor.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler