Lokale innkjøp for 800 millioner

oversiktsbilde Herøya Industripark fra syd mot nord, sommer

I annerledesåret 2020 anskaffet industrien på Herøya varer og tjenester for nærmere 800 millioner kroner fra lokale leverandører.

Det har vært stor aktivitet på Herøya i 2020. Det er tre prosessindustribedrifter på Herøya, Yara, Inovyn og Addcon, samt vertskapsorganisasjonen Herøya Industripark AS, som sammen handlet for totalbeløpet. 

Prosessindustrien på Herøya som eksporterer sine produkter i et globalt marked med stor etterspørsel, deltar alle i verdensmesterskapet innenfor sine bransjer. Det krever gode underleverandører. Anskaffelser for rundt 800 millioner kroner har gått til gode leverandører i Grenland og omegn.

Holder ikke bare å være "lokal"

– Den lokale leverandøren må ikke bare ha orden på HMS og tilby riktig kompetanse, de må også være konkurransedyktig på pris. Innkjøp er basert på konkurranse. Det holder ikke bare å være lokal når leverandøravtale skal signeres, sier innkjøpere på Herøya.

Industriparkselskapet handlet for 82 millioner

– Vi har i 2020 gjennomført store rehabiliteringsprosjekter på vår bygningsmasse, i tillegg til kontinuerlig vedlikehold på våre bygg og infrastruktur. Aktiviteten i vårt selskap har i svært liten grad blitt berørt av koronaepidemien, selv om mange har vært på hjemmekontor, sier Skjalg Aasland, leder for Utvikling og Byggforvaltning i Herøya Industripark AS.

dame lyst krøllete hår utendørs

Kristin Saga, regiondirektør NHO Vestfold og Telemark. Foto: Marianne Bjørnsdatter Gärner Ous.

– Vi har gjort lokale anskaffelser for 82 millioner kroner i 2020, og forventet aktivitetsnivå i 2021 ligger an til å bli vesentlig høyere enn dette.

Ringvirkninger

Når bedrifter investerer i sine anlegg, betyr ikke det nødvendigvis flere arbeidsplasser, men det er fremfor alt viktig sikring av eksisterende arbeidsplasser. Ifølge NHO gir én industriarbeidsplass ringvirkninger til fem andre arbeidsplasser.

Folk bor der det finnes jobber

– Industribedriftene er med og bygger fremtidens næringsliv. Folk bor der det finnes jobber, og bedriftene skaper arbeidsplasser og utvikler regionen vår, sier Kristin Saga, regiondirektør NHO Vestfold og Telemark. – Industrien betyr enormt mye for vår region, sier Saga.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler