Samarbeider godt om lærlingene

to menn på taket av et bygg med industripark i bakgrunnen. en mann kledd i gul og blå arbeidsjakke en annen i militærgrønn anorakk.

De samarbeider om å utdanne egne fagarbeidere til industrien i Grenland, fra venstre Håkon Wefald, Bilfinger og Bjørn-Øyvind Tufte, Yara.

Bedriftene i Herøya Industripark samarbeider godt om opplæring av lærlinger. Samarbeidet foregår gjennom opplæringskontoret Industrilærling og ved at lærlinger får opplæring i andre bedrifter enn der de er ansatt.

Vi har tatt en prat med to som har ansvar for å følge opp lærlingene i hver sin bedrift: Håkon Wefald i Bilfinger og Bjørn-Øyvind Tufte i Yara Porsgrunn.

Samarbeid mellom bedrifter i Herøya Industripark

– Vi har alltid hatt et godt samarbeid med Yara om lærlingene, forteller Wefald. – Vi sitter sammen i styret i opplæringskontoret Industrilærling, og vi jobber sammen for at lærlingene skal få den kompetansen de trenger for å bli dyktige i faget sitt.

Våre hovedkunder kan sende sine lærlinger til oss for opplæring på de områdene der vi sitter på spesialkompetanse. Det gjelder f.eks. kalibreringsstasjon, maskinering og automasjon knyttet til ventiler. Der tar vi opplæringen for Yaras lærlinger innen industrimekanisk og automasjon. Det gjør vi også for lærlingene i andre bedrifter i Herøya Industripark og på Bamble-siden.

– Samarbeidet er en stor fordel for alle parter, og er noe vi har holdt på med i alle år, fortsetter Wefald. – Alle de som har ansvar for lærlingene hos Yara, vet at når fagprøven nærmer seg, da må lærlingene ha 14 dager på Ventilverkstedet eller Maskinverkstedet. Dette går av seg selv.

Samarbeidet mellom bedriftene omfatter også i hvilke fag bedriftene tar inn lærlinger. Nå ønsker Yara å satse mer på prosessfag, for det er her det er størst rekrutteringsbehov de nærmeste årene. Bilfinger kommer til å øke sitt inntak av lærlinger i vedlikeholdsfagene.

Utdanner egne fagarbeidere

– Dette er en vurdering vi hele tiden gjør i Yara. Vi ser hvor det er vanskelig å få tak i kvalifisert arbeidskraft. Vår største ansattgruppe er i prosessfaget og vi tar derfor inn flest lærlinger her, forteller Tufte. – Men det er ikke så lett for oss å hente inn prosessoperatører. Derfor ønsker vi å lære dem opp selv.

mann kledd i militærgrønn anorakk med industripark i bakgrunnen

– Yara har investert store summer i sine fabrikkanlegg de siste årene. Investeringer gir en forutsigbarhet i at det kommer til å være mange og gode arbeidsplasser i Herøya Industripark framover, sier Bjørn-Øyvind Tufte, Yara.

– Betyr det at dere tar inn lærlinger for å dekke egne behov, eller er opplæring av nye fagarbeidere et samfunnsansvar?

– For vår del er svaret: begge deler. De fleste lærlingene våre får jobb hos oss, svarer Wefald kjapt. – Det har sammenheng med at vi er inne i en periode der veldig store kull av fagarbeidere blir pensjonister. Vi har behov for å erstatte dem, og derfor er veldig mange lærlinger blitt ansatt de siste årene. Men vi samarbeider tett med andre bedrifter og engasjerer oss i fagopplæringskontoret. Det er fordi Bilfinger som virksomhet ønsker å ta sin del av opplæringsansvaret. Det gjør mange andre bedrifter også, og det er vi litt stolte av.

– Det er riktig at vi ser på eget behov når vi tar inn lærlinger, følger Tufte opp. – Opplæring av fagarbeidere er vår viktigste rekruttering. Men også i Yara brenner vi for industrien og fagene våre og ønsker å ta ansvar for utdanningen av nye fagfolk. Vi samarbeider tett, også om inntak av lærlinger. Når elevene har søkt om våren, sitter de store bedriftene sammen med opplæringskontoret og fordeler kandidatene slik at flest mulig kommer inn på førstevalget sitt.

Markedsføring av bedriftene

Lærlingene finner ikke veien til industribedriftene av seg selv. Fagene må markedsføres, og det samme må bedriftene – både til elever og foreldre, som påvirker barnas valg.

– Hvert eneste år er vi ute på alle skolene i Vestfold og Telemark. Vi prøver å framsnakke yrkesfagene og mulighetene som åpner seg med en fagutdanning, sier Wefald. Tufte bekrefter at Yara jobber på samme måte, men ingen av dem har vært ute i skoleverket i år på grunn av koronasmitten.

mann kledd i gul arbeidsjakke og hvit hjelm, industripark i bakgrunnen

– Mange sier at de kan tenke seg en ingeniørutdanning, men de vil ha et fagbrev i bunn. Og de som velger den veien, får tilbud om jobb lenge før de er ferdige på skolen, sier Håkon Wefald, Bilfinger.

Skolebesøk og møte med foreldrene er viktig i rekrutteringen. Yrkesfagene kjemper om oppmerksomheten i en tid der teoretisk utdanning står sterkt. – Vi må framsnakke yrkesfagene og sørge for bedre rekruttering. Lykkes vi ikke, kommer vi til å mangle utrolig mange fagarbeidere i årene som kommer, sier Wefald. – Det er en av grunnene til at vi har begynt å besøke skolene i Vestfold også. Det har gitt oss et bedre rekrutteringsgrunnlag.

Flere ønsker fagutdanning

Heldigvis ser både Tufte og Wefald en bedring i situasjonen. Søkningen til læreplasser øker innen flere av fagene, og det er trolig et resultat av arbeid ute i skolene. Både Yara og Bilfinger har med lærlinger når de er ute i skoleverket. Det er vellykket, og det blir en mye bedre dialog når elevene møter noen på sin egen alder.

– Jeg tror at yrkesfagene er på frammarsj, sier Wefald. – Det er flere som snakker om yrkesfag enn det var for fire, fem år siden. Mange sier at de kan tenke seg en ingeniørutdanning, men de vi ha et fagbrev i bunn. Og de som velger den veien, får tilbud om jobb lenge før de er ferdige på skolen.

Bilfinger bruker også HMS-personell ut mot skolene. De gjør en «HMS-revisjon» på skolene, der de går runder i verkstedet og ser hvordan elevene jobber. Runden ender med en god prat og presentasjon av bedriften.

De beste sikret jobb

– Hvilken framtid kan dere love lærlingene dersom de står til fagprøven?

– Yara har investert store summer i sine fabrikkanlegg de siste årene. Investeringer gir en forutsigbarhet i at det kommer til å være mange og gode arbeidsplasser i Herøya Industripark framover. Og det er et generasjonsskifte på gang i industrien. Det betyr at vi må ha inn mange nye fagarbeidere. Det betyr igjen at de som er dyktige, kommer til å få jobb hos oss, avslutter Tufte. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler