Ekstrem forvandling i historisk landemerke, Bygg25 på Herøya

– Velkommen inn, inviterer rehabiliteringsteamet i Bygg25, Merethe Fallmyr, byggleder AL Høyer AS, Arild Sannes, arkitekt Ario og Skjalg Aasland, leder Utvikling og Byggforvaltning i Herøya Industripark AS.

Nyåpning av Bygg25 på Herøya. Industrielle, solide og historiske kvaliteter er gjenbrukt og forvandlet til åpne og "trendy" møteplasser i hele første etasje.

Herøya Industripark AS er i gang med totalrehabilitering av Herøyas landemerke og historiske Bygg25. I disse dager åpnet første etasje, totalt forvandlet, etter halvannet år med rehabilitering og fornyelse. Det første man legger merke til er nytt inngangsparti og ny hovedresepsjon.

– Hvordan opplever folk å komme til Bygg25 i dag? Vi spør Skjalg Aasland, leder Utvikling og Byggforvaltning Herøya Industripark AS, Arild Sannes, arkitekt Ario og Merethe Fallmyr, byggleder AL Høyer AS.

– Vi får veldig mange positive tilbakemeldinger og hører mange kommentarer om at folk er fornøyde og setter pris på det som er gjort her. Både det med å åpne opp, at det er enkel tilgang, og at det er lyst og moderne. Her har det skjedd en stor forandring, og det skal det fortsette å gjøre. Vi beveger oss oppover etasjene.

Bli med

Skjalg Aasland, Arild Sannes og Merethe Fallmyr forteller om åpne romløsninger for aktiviteter, møterom, servering og opplæring, og om solide betongkjerner, trappeløp og vegger i bygget, verdt å gjenbruke. – Bli med på visning, oppfordrer rehabiliteringstrioen engasjert.

Gjenbruk av bygg monner for miljøet 

– Det med gjenbruk og ombruk har vært viktig i dette prosjektet, sier Skjalg Aasland.  

mann sitter på puff med armer i kors

Skjalg Aasland, leder for Utvikling og Byggforvaltning, Herøya Industripark AS

– Gjenbruk av bygg har, ikke minst, en miljømessig effekt. Store CO2-utslipp i Norge kommer fra byggebransjen, så det å bruke bygningsmasser på nytt, er virkelig noe som monner. Det er også noe som vår eier Oslo Pensjonsforsikring (OPF) setter stor pris på, og har høyt på sin agenda, som en miljøbevisst stor eiendomsaktør i Norge.

Oslo Pensjonsforsikring har klare miljøambisjoner for eiendomsporteføljen, både som eier og byggherre og deltar også i klimaprosjektet «Sustainable Edge» i regi av Cicero Senter for klimaforskning, for å vurdere hvor grønt et selskap er.

Rehabilitering av områder er bedre for klimaet enn å bygge på nytt, skriver #SINTEFblogg #bygg og infrastruktur. Mye må til for at Norge skal bli et lavutslippssamfunn innen 2050. Å bygge nye bygg lønner seg, men å rehabilitere gamle er enda bedre.

vegglampetter langs trappeløp
resepsjonsområde med gule store pendellamper fra taket
møblering i ny kantine
kantineområde med serveringsdisker og kjølerom
Inngang til møterom med navn Badeanlegget
Rosett i gulv fra bygget som ble bygget 1928

Alle foto: Dag Jenssen
Film: Siri Krohn-Fagervoll

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler