Ønsker velkommen til "nytt" kompetansesenter på Herøya

Svein Erik Mittet står utenfor døra til Kompetansesenterets nye lokaler

Stråler: Svein Erik Mittet, leder av TS Kompetansesenter, stråler av begeistring over nye lokaler i Bygg 25, ved hovedporten til industriparken.

– Hei og velkommen til «nytt» TS Kompetansesenter. Kom inn og se!

Svein Erik Mittet, leder av TS Kompetansesenter, inviterer og tar oss med på besøksrunde i flunka nye lokaler på Herøya. Han forteller begeistret om tilbudet og fordelene kursdeltakere får her.

Mittet leder an gjennom et moderne mingleområde med resepsjon, og videre inn i et av kursrommene.

– Vi tilbyr kurs i klasserom, læring i praksis, webinarer og e-læring innenfor mange fagfelt, forteller Mittet. – Klasserommene, og grupperom, ligger tett på industriparken.

Stor fordel på Herøya

– Den store fordelen med å være her på Herøya er nærhet til det operative miljøet. Vi ligger tett på bedriftene, og kan bruke instruktører fra industriparkmiljøet. Når vi i tillegg nå kan skilte med moderne, flotte lokaler blir det ekstra stas å ta imot kursdeltakere fremover. Vi er kjempefornøyde!

Kompetansesenteret tar smittevern på alvor. – Vi har strenge rutiner som skal tilse at det føles trygt for kursdeltakere å komme hit til senteret. I dag er det folk på flensekurs, forteller Svein Erik.

Gruppe med kursdeltakere som sitter og står i det nye kurslokalet

Flensekurs: Fagfolk fra blant annet TS Group, Ineos og Apply er blant de første kursdeltakere på fire dagers flensekurs, teori og praksis. Fra venstre Bent Wiig, Bente Christoffersen, Olav Kjekvik, Øyvind Soltun Larsen, Martin Moen, Kenneth Tverråen og Kenneth Sjåberg, begge instruktører fra TS Kompetansesenter, og Øyvind Bakø og Jarle Taraldlien.

– Fordeler for folk som jobber her i lokalmiljøet er at de slipper både reiseutgifter og reisetid, påpeker han. – Det er effektivt. Vi tilpasser også for at kursdeltakere kan ha teori her og praksis i industriparken. Vi tilbyr også spesialtilpassede «kurs og kompetansepakker» etter ønske fra bedriftene, sier Mittet. – Vi håper, tenker og tror at dette er bra, og er veldig fornøyd med å få på plass disse fine lokalene, skryter Mittet.

Lage læringsarena sammen 

TS åpnet kompetansesenteret på Herøya i 2018, og har utviklet kurs- og opplæringstilbudet i samarbeid med flere aktører.

Svein Erik Mittet sitter på barstol inntil et høyt bord i nye lokaler

– Vi har tro på Herøya som lokasjon og vil jobbe hardt for at TS Kompetansesenter blir det foretrukne stedet for opplæring til industrien, ikke bare for regionen, men også utenfor. Nyåpningen løfter oss, vi er stolte over hva vi har fått til, sier Svein Erik Mittet.

– Her på Herøya har vi nå fått på plass en læringsarena som kombinerer teori og praksis. Torsdag 10. september kjører vi det første gratiskurset i industriell digitalisering for fagoperatører, forteller Mittet. – Samarbeid med Fagskolen Vestfold Telemark er en viktig del av senteret, påpeker han.

Fagskolen etablerer studiested Herøya i kompetansesenteret med plasser for sine instruktører.

– Vi samarbeider med industriparken, med de store industriaktørene og ikke minst med industriklyngen, Green Industry Cluster, om å være med å skape læringsarenaer sammen med næringsliv og utdanningsinstitusjoner. Vi vil bidra til å underbygge visjonen om å få til en klimapositiv industriregion, avslutter han.

Full oversikt over tilbudet til TS Kompetansesenter finner du her – velkommen på kurs!

 
stjernemønster i gulvet, runde vegger, i restaurert del av bygg fra 1928

Foredler historisk inn i nytt.

klasserom med grønne stoler og hvite lange bord

Nye fine klasserom og mindre grupperom.

digital kaffemaskin i nyrenoverte lokaler

Digitalt og historisk: Touch-free kaffemaskinen i hjertet av kurslokalene, leverer kaffen du har lyst på med digitalskanning fra din egen mobiltelefon.

kjøkkenbenk med kaffemaskin og videre mot inngangsparti i glass

Ta med kaffen inn i lounge- og minglerommet rett rundt hjørnet.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler