Manglet produksjonslokaler til gigaleveranse - fant løsning på Herøya

To menn står oppreist inne i et rør

I pipeline: Asgeir Knutsen, forretningsutvikler i Herøya Industripark AS og Lars Erik Johannessen, produksjonsansvarlig for deler i Pipelife sørger for at produksjon av 12 rørdeler i pipeline gjennomføres i midlertidige produksjonslokaler på Herøya.

I en produksjonshall på Herøya, er tre mann fra Pipelife i full gang med å produsere 12 rørdeler som kompletterer rørsystemet bedriften skal levere. 

Det var i mars at Pipelife vant en av sine største eksportkontrakter, verdt 170 millioner kroner, til et nytt kraftverk under bygging i Matarbari, Bangladesh.

Problemløser

Produksjon av rørene er gjennomført ved fabrikken på Stathelle, men Pipelife manglet produksjonsfasiliteter for 12 store rørdeler som kobler rørene sammen.

– Herøya Industripark AS er en problemløser for oss, sier Lars Erik Johannessen fornøyd. Han er operativ produksjonsansvarlig for rørdelene som skal produseres.  – Vi hadde ikke plass i egne produksjonslokaler på Stathelle og er veldig fornøyd med å etablere produksjonen her de neste par månedene, roser han.

Fire menn i helfigur står i en stor

Pipelife-teamet etablerer midlertidig produksjon av rørdeler i industrihall på Herøya. Fv. Lars Erik Johannessen, produksjonsansvarlig for deler, Ola Kråketo og Simen Klausen, sveisere, Pipelife og Asgeir Knutsen, Herøya Industripark AS.

Hjelpe en god nabo

– For oss i industriparken er vi glade for å hjelpe en god nabo til å gjennomføre oppdraget sitt, sier Asgeir Knutsen, forretningsutvikler i Herøya Industripark AS.  – Så er det jo veldig positivt å kunne bruke ledige lokaler som midlertidig venter på å bli tatt i bruk. Styrken til regionen er at vi har mulighet til å hjelpe naboer med å gjennomføre industriprosjektene sine, sier Knutsen.

To menn på utsiden av stort svart plastrør

Johannessen er veldig fornøyd. – Det er en stor verdi for oss å være i industriparken. Det krever mye ressurser å etablere seg et nytt sted for å gjennomføre en produksjon av slike dimensjoner. Vi trenger en del utstyr, mangler det noe, så finner vi det her.

Produksjonssamarbeid i tre operasjoner

Det er godt med plass i hallen som ligger i samme bygg, vegg i vegg, hvor NEL gjør klar industrihaller for hydrogenproduksjon.  

– Produksjonen er i tre operasjoner, og vi samarbeider med Telemark Entrepenørservice som gjør sandblåsing og Bilfingers plastverksted som skal utføre glassfiberarmering på rørene utvendig, forklarer Johannessen. – Vi tar imot prefabrikkerte rørdeler. Vi bender og sveiser dem i en 45 graders vinkel, deretter blir de sandblåst og tilslutt glassfiberarmert på utsiden.

Mann som jobber utenfor langt stort rør

Bender rørdelen: Ola Kråketo, sveiser i Pipelife, trekker skruen som bender og sveiser rørdelen gradvis ved hjelp av varme. 

Skipes ut fra Stathelle og Herøya

– Rørdelene er klar for utskiping med Tangen Shipping fra Herøya i oktober, mens rørene produsert på Stathelle blir hentet med slepebåt allerede neste uke, avslører Johannessen. – Båten skal slepe 12 stk, 620 meter lange polyetylen (PE) rør med diameter 2,3 m, og med slepbredde på 30 meter, til Bangladesh. Slepet er antatt å ta 4 måneder.

En mann sitter inne i rør, to menn på utsiden

Spennende og stort: Dette er spennende og stort å være med på, sier Pipelife-teamet engasjert. Fra venstre Lars Erik Johannessen, produksjonsansvarlig for deler, Ola Kråketo og Simen Klausen, sveisere.

Bygget som Pipelife leier

Vegg i vegg: Innkjøring til Pipelifes midlertidige produksjonshaller, i samme bygg, og vegg i vegg med NEL på Herøya.(tidligere REC-bygget)

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler