OiW fikk Venstres miljøpris, Klima- og miljøminister serverte kake

Klima- og miljøminister skjærer opp bløtekake

Feirer miljøprisvinner: Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn feirer miljøprisvinner OiW Process med å servere kake til daglig leder Susan Heldal og FoU-sjef Per Bakke i Herøya Forskningspark.

Under stor stas, og med klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn i spissen, mottok ledelsen i miljøteknologiselskapet OiW Process i Herøya Forskningspark, Vestfold Telemark Venstres Miljøpris 2020.

– OiW er et veldig lovende selskap og med store potensialer for å få ressurser inn i kretsløpet igjen. Det er sammenfallende med våre ambisjoner, sa klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.

Teknologien virker, klar for kommersiell drift

Tre damer ved siden av hverandre, den ene holder et diplom i ramme

Fra venstre, Susan Heldal, OiW, Aina Dahl, Vestfold Telemak Venstre og Mirela Fazlagic, OiW/Norsep.

For drøye halvannet år siden ble OiWs pilotanlegg, Norsep, åpnet på Herøya av en annen klima- og miljøminister, Ola Elvestuen.

– Nå virker teknologien og vi er klare for kommersiell drift, fortalte ledelsen i OiW, svært glad for å motta pris og oppmerksomhet. 

 Norseps prosess behandler flyveaske fra forbrenningsanlegg, og henter ut tungmetaller, ren aske og salter som blir ny råvare inn i nye produkter.

– Vi har jobbet lenge med å gjøre en kjempemorsom teknologi til å bli et kommersielt produkt her i Forskningsparken på Herøya, forteller OiW ledelsen. – Industriparkmiljøet her har stilt med verdifull infrastruktur samt tilgang til utstyr vi har brukt i bygging av testanlegget.  

Stort  og etterspurt internasjonalt

Neste steg er å bygge et integrert anlegg i drift ved avfallsforbrenningsanlegg i Oslo. – På sikt har vi ambisjoner i Skandinavia. Vi driver ikke innenfor en nisje, dette er stort og etterspurt internasjonalt. Norsep prosessen er sirkulærøkonomi i praksis, sa OiW ledelsen.

Imponert

– Jeg er veldig imponert over denne grønne gründerbedriften som gjør avfall om til råvare og finner løsninger for at vi ikke behøver å deponere avfall i framtiden, sa Aina Dahl, leder av Vestfold Telemark Venstre.

Vestfold Telemark Venstres miljøpris deles ut for 13. gang og går til enkeltpersoner, foreninger, organisasjoner, firmaer eller etater som har gjort og gjør en unik innsats for miljøet, bl.a. motvirke klimaendringer, lokal forurensning og trusler mot vårt økosystem.

prisvinner står nederste i trappen med grafisk blad og minister, øvrige deltakere oppover i trappen

Miljøpris under skyfri himmel:  Gleden var stor for miljøpris under en skyfri himmel i Herøya Forskningspark.  Foran til venstre er Susan Heldal, OiW og klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn med vinnerprisen, kunstverket «Der elvene møtes» av Rolf Nerli, og sammen med politikere Vestfold Telemark Venstre.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler