Lokal alarm natt til 24. juni

bilde av mann og dame i hjelm og arbeidsantrekk for industripark

Christian Valand, leder for den operative beredskapen i Herøya Industripark og Marit Bredesen, leder for Felles Industrivern i industriparken og HMSQ-sjef i Herøya Industripark AS.

– Hendelsen natt til onsdag forrige uke medførte ingen fare for omgivelsene, men alarmsignal vedvarte og skapte unødig bekymring for publikum.

Dette sier Marit Bredesen, leder for Felles Industrivern i industriparken og HMSQ-sjef i Herøya Industripark AS.

Hendelsen var en lekkasje av saltsyre fra vannrenseanlegget i Yaras Ammoniakkfabrikk. – Det ble rutinemessig slått lokal alarm i Ammoniakkfabrikken, sier Bredesen.

– Ingen personer ble skadet under hendelsen. Det var ikke fare for omgivelsene utenfor Ammoniakkfabrikken, sier hun.

Alarmsignal unormalt lenge

Lydsignalet vedvarte unormalt lenge og kunne høres godt over store deler av Porsgrunn, og skapte unødig bekymring. 

– Grunnen til at enkelte lokalalarmer høres utover industriparken er at noen fabrikker har mer fabrikkstøy, og volumet er bevisst satt høyt for at de som arbeider i fabrikken skal kunne høre alarmen, sier Christian Valand, leder for den operative beredskapen. – Alarmnivåene har forskjellig lydsignal, i tillegg kommer det høytalermeldinger, som kan høres utenfor industriparken.

Informasjon til publikum

– De foreløpige undersøkelsene tyder på at informasjonen som ble sendt fra Industrivernet i Herøya Industripark, Porsgrunn kommune og politiet til publikum, ikke i tilstrekkelig grad fikk fram at det kun dreide seg om en lokal alarm-situasjon, påpeker Marit Bredesen. – Alarmsignalets varighet og styrke vil bli vurdert, sammen med undersøkelse av selve hendelsen, sier hun.

Klikk på lenken under for å laste ned Alarmnivåer ved Herøya Industripark.

   

Informasjon om
Felles industrivern Herøya Industripark

  • Flere virksomheter på Herøya er pålagt egenberedskap i form av et industrivern.
  • Virksomhetene samordner egenberedskapen gjennom et felles industrivern bestående av bla. en profesjonell innsatsstyrke med røyk- og kjemikalidykkere.
  • Herøya industripark AS, på vegne av virksomhetene, organiserer felles industrivern.
  • Felles industrivern inkluderer en redningsstab som skal støtte opp om innsatsen på skadestedet samt bidra til kommunikasjon og informasjon for samfunnet rundt.
  • Det er tett samarbeidet med Grenland brann- og redning.
  • Herøya har hatt profesjonelt industrivern siden 1957.
   
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler