Metallco på Herøya åpnet. - Bruk oss!

Velkommen: Velkommen til framtidens gjenvinningsanlegg av jern og metaller på Herøya, inviterer en smørblid ledelse i Metallco Grenland, fra venstre Jo Erland Kjær, daglig leder, og Frode Kilen, driftsleder.

Onsdag forrige uke skinte sola om kapp med de to lederne foran Metallco-bedriftens nyåpnede gjenvinningsanlegg, av jern og metaller i Herøya Industripark.

For bare seks måneder siden sto Jo Erland Kjær, daglig leder i Metallco Grenland, på byggeplassen og fortalte om bedriftens langsiktige satsing på framtidens resirkuleringsanlegg på Herøya.  

Kran med en klype metallretur

– Nå er butikken åpnet! Vi tar imot metaller og rykker ut til industrikunder og andre på kort varsel, sier en ivrig Jo Erland Kjær. Han forteller om flere henvendelser og om leveranse fra et riveprosjekt på Notodden, allerede første åpningsdag.   

Ansetter flere i takt med returmetaller  

– På denne korte tiden har vi fått fire nye oppryddingsprosjekter fra industrien. Nå er vi tre personer her, men så fort oppdragene øker ansetter vi flere, sier Kjær.

Metallco er et helnorskt selskap. – Nå er vi på plass og i drift. Grenlands industri og næringsliv trenger ikke kjøre langt, bruk oss her lokalt, oppfordrer Kjær.

Åpner ny industri i tøffe tider

Han berømmer Metallcos ledelse og næringssjefen i Porsgrunn Kommune for at de har stått på for å åpne ny industri i tøffe tider.  

Kjær og Kilen foran en trailer som tømmer returmetall

– Vi åpner nå når mange lukker. Vi kunne utsatt åpningen av anlegget, men det har ikke vært tema. Og næringssjef Øyvind Solbakken i Porsgrunn Kommune har jobbet for å få driftstillatelse på plass. Uten den hadde vi ikke kunnet åpne nå, sier Kjær.  

Tror på resirkulering 

– Metallco har investert 45 millioner kroner i anlegget på Herøya, så vi tror jo på at resirkulering av jern og metaller til nye råvarer er framtidsrettet ny industri, sier Kjær stolt. – I disse tider skapes ny industri av kreative gründere som oss, sier Jo Erland Kjær engasjert. 

Nye veiløsninger

Kjær, Kilen og Solberg ser på tegning av ny veiløsning på Roligheten

Jo Erland Kjær, Frode Kilen, begge Metallco, og Kristian Solberg, Herøya Industripark AS, (helt til høyre), studerer ny veiløsning på Roligheten.

Prosjektleder Kristian Solberg, og resten av teamet i Herøya Industripark AS, jobber for å få på plass nye veiløsninger både for Metallco og hele Roligheten, Herøyas nye lettindustriområde.   

– Her prosjekterer vi ny inn- og utkjøring for Metallco, forklarerer Kristian Solberg, og viser samtidig planlegging av nye veiløsninger for Caverion, etablert på nabotomta, og for hele industritomta Roligheten. Her er det plass til flere etableringer.  

Her skal det sirkulere 

– I disse hallene skal det sirkulere, her skal metallene komme fort inn og gå fort ut, sier Kjær. Han ser fram til effektiv og sikker adkomst til anlegget som ligger langs innkjøringen til Herøya Industripark.

Bilde av Metallco-hallen bak noen trær og nettinggjerde

Metallco Grenland i Hydrovegen 27: – Flere har spurt etter fredagspølsene som jeg annonserte tidligere, forteller Kjær. – De er foreløpig utsatt, men vi lover at det blir fredagspølser på denne adressen etter unntakstilstanden.

Om Metallco 

Ledende i Norge på gjenvinning av jern og metall. Tar imot alle typer jern, metaller og kabler, samt vrakbiler og EE-avfall. Materialene sorteres, bearbeides, presses, klippes eller knuses og leveres for videre foredling og ny bruk. Konsernet eier også et smelteverk for aluminium. 

  • Om lag 200 ansatte 
  • 21 operative anlegg i Norge 
  • Omsetning 1,5 milliarder kroner, overskudd 90 MNOK (2019) 

Kontakt  
Jo Erland Kjær 
mob 911 75 478
email: jek@metallco.no
Metallco Grenland
Hydrovegen 27, Porsgrunn  

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler