Slik holder bedrifter og Herøya Industripark hjulene i gang

Fire bilder satt sammen til ett av portretter Paul Rune Aasrum, Tone Rabe, Rodney Ishak og Jon Sletten

Felles fokus på bemanningssituasjon: øverst til venstre mot høyre Paul Rune Aasrum og Tone Rabe. Nederst til venstre mot høyre Rodney Ishak og Jon Sletten.

Ledere fra bedrifter i Herøya Industripark og på Rafnes forteller hvordan de holder hjulene i gang i krisesituasjonen som Norge og verden nå opplever.

Felles fokus for fabrikksjefene i Yara Porsgrunn og INOVYN, ledere i Bilfinger, it-selskapet EVRY og HMS-sjefen i Herøya Industripark AS, er å avgrense smitterisiko, ta vare på folk, konkretiser regler for samhandling og kommunisere tett og fortløpende.

Status fra Herøya Industripark AS, Tone Rabe, leder for Industriparkdrift og HMS

Ønsker ingen besøkende og nye inn nå

Bilde av Tone Rabe med hjelm

Tone Rabe, leder for industriparkdrift og HMS i Herøya Industripark AS. Foto: Tom Riis

– Felles for Industriparken og bedrifter her er at ingen ønsker besøkende og nye folk inn akkurat nå, forteller Tone Rabe. – Industriparkens hovedresepsjon er flyttet inn i Vaktsentralen. De melder om nær null besøk, det er bra. Nå lager vi felles retningslinjer for skipspersonell som anløper industriparken.

– Vi holder industriparkdrift i gang. Prosjektvirksomhet har vi skilt ut så godt som mulig i egne områder, adskilt fra omverdenen. Alle ansatte hos oss er på hjemmekontor unntatt minimumsbemanning på drift, bygg og ledelse som alternerer på kontoret.  

Status fra Yara Porsgrunn, Jon Sletten, fabrikksjef og Steinar Bjelland, innkjøpssjef

Sikre produksjon og varer inn og ut

Jon Sletten med hjelm

Jon Sletten, fabrikksjef Yara Porsgrunn. Foto: Siri Krohn-Fagervoll

Jon Sletten forteller at Yara Porsgrunn sikrer folk og begrenser arbeidsomfang for at hjula kan rulle i produksjonen.

– Vi sørger for at vi ikke omgås mellom avdelinger, sier Jon Sletten. – Jeg går ikke rundt i fabrikken, og holder god avstand til de som kjører fabrikkanleggene. Utfordringen er å ha kontroll på bemanningssituasjonen og sikre varer inn og ut framover. Vi er jo midt i våronna, og vi planlegger for at dette kan vare en stund. For å sikre sikker drift, tar vi ned vedlikeholdsjobber til et minimum. 

Beskytte folk 

– Vi ønsker ikke at det skal komme nye mennesker inn nå, og konsentrerer oss i all hovedsak om de som er klarert av våre leverandører, sier Steinar Bjelland i Yara. – Vi er avhengig av folk i produksjonen, og jobber svært bevisst med å redusere treffpunkt til det minimale, for å beskytte folk så langt det lar seg gjøre.

Status fra INOVYN, Rodney Ishak, fabrikkdirektør

Risikovurderer bemanning

bilde av Rodney Ishak sittende ved bord i blå genser

Rodney Ishak, fabrikkdirektør Inovyn

– Fokus er bemanning for å holde fabrikker i gang, sier Rodney Ishak. – Vi følger opp organiseringen av mannskapene og sikrer at folk jobber så lite sammen som overhodet mulig. Vi gjør risikovurderinger på minimumsbemanning. Foreløpig holder vi hjulene i gang, men bare ett påvist tilfelle vil endre situasjonen, og vi tåler nok ikke mange. Dersom Herøya må stoppe, kan vi kjøre på Rafnes, men dersom Rafnes må kjøre ned, da stopper Herøya også. Vi vil da evaluere fortløpende når vi mener at vi har en driftsstyrke stor nok til å drive kontinuerlig igjen.

Hvordan er stemningen hos dere nå?

– Vi er ved godt mot. Folk har tatt eierskap til situasjonen, det er godt å se. Som ellers i samfunnet er det variasjoner på hvordan folk tar dette. Dessverre er det nå stengt for det sosiale på kantina, sammenkomster er lagt på is, det setter en demper. Men vi merker at når vi sammen får utfordringer, så får vi også samhold.

Status fra Bilfinger, Paul Rune Aasrum, daglig leder.

Beredskapsmøte hver morgen

– Vi har en beredskapsstab på fem personer som møtes hver morgen. Alle hjul er i gang nå, men dette er en uoversiktlig situasjon, sier Paul Rune Aasrum i Bilfinger.

Bilde av Paul Rune Aasrum med gul jakke og hjelm og vernebriller

Paul Rune Aasrum, daglig leder Bilfinger. Foto: Bilfinger

– Vi jobber tett med kunde for ikke å spre smitte. Alle som kan jobbe hjemme gjør det, og vi oppdaterer fortløpende våre ansatte via sms på nye retningslinjer og utvikling.

Avgrense områder

– Driftsteknisk, så jobber vi hardt med å avgrense innenfor områder. Vi kartlegger rundt i hele landet og forbereder alle mulige scenarier, ser på lokale settinger. Vi har aktiviteter i 12 forskjellige steder i Norge, og må finne lokale løsninger. Vestlandet og Nordland vil ikke ha folk sørfra nå. Vi er jo spente på planlagte revisjonsstanser, pågående prosjekter og hvilke endringer som vil bli iverksatt av kundene, men vi er fullt operative. Alle møter kjøres nå på Skype for redusere kontakt, sier han.   

Ta vare på hverandre

– Lederskap er å vise omsorg og å ta vare på hverandre, sier Aasrum.

Status fra TietoEVRY, Vibeke Vrålid, leder for Cloud and Infrastructure Consulting

Holde oss friske og levere på samfunnskritiske tjenester

– Det er hektiske dager nå, sier Vibeke Vrålid. – Vi skal holde oss friske og levere tjenester til samfunnskritiske bransjer som energi, helseforetak, e-resept osv. Nå unngår vi on-site oppdrag. Alle jobber hjemmefra som normalt i teamet. Vi har fullt operativt servicesenter, help-desk. Situasjonen er ekstraordinær, og vi må finne løsninger fra kunde til kunde, om det er i helga, så tilpasser vi oss. 

Jobber isolert – tar virtuelle kaffepauser

– Vi var tidlig ute, fra torsdag forrige uke jobber vi alle isolert. Ledelsen er veldig på, og vi har daglige møter på Teams. Et tema vi snakket om i dag var at mange har arbeidsplassen som et treffpunkt. Så nå lager vi kaffepause på teams, et virtuelt kaffemøte for de som har lyst og kapasitet. 

Bildet av teamet av 11 personer som er tilknyttet TietoEvry i Porsgrunn

TietoEVRYs team for Cloud and Infrastructure Consulting på Herøya. Vibeke Vrålid nummer to fra venstre. Foto: TietoEvry

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler