- Vi er industriklynge som virker sammen, bruk oss enda mer aktivt

man i gul og blå jakke med gul hjelm holder høyre armen høyt opp med mobiltelefon og tar selfie sammen med mann i gul jakke og hvit hjelm, de står på en høyde

Godt bilde: Håkon Haugli, sjef i Innovasjon Norge, fikk et godt bilde fra industriparkens toppunkt, over 100 m over bakken. Med på selfi'n var også Sverre Gotaas, direktør i Herøya Industripark AS.

Innovasjon Norge-sjef Håkon Haugli, og kollegaer fra Vestfold Telemark, inviterte seg til full dag for å utforske muligheter i Herøya Industripark tidligere denne uka.

De hørte, så og ble svært begeistret etter møter med industriklyngen IGT, Vestfold Telemark fylke og Herøya Industripark.

Leter etter bedrifter og løsninger

– Vi leter etter bedriftene og EU leter etter de bærekraftige løsningene, sa Håkon Haugli. – Oppdraget er å øke eksport og løse samfunnsutfordringer. Prosessindustrien er jo Norges tredje største eksportindustri etter olje og sjømat. Derfor er jeg her for å forstå og skjønne nok for å bli en god rådgiver for myndighetene, sa Haugli.

Frampå internasjonalt

– Vi er veldig glade for at Innovasjon Norge er så frampå i et internasjonalt perspektiv og at de kommer hit og ser på industriparken med andre øyne, sier Sverre Gotaas. – Innovasjon Norge har støttet industriklyngen, og Invest in Norway jobber bra sammen ned oss inn mot et Bayern-samarbeid. Vi ønsker enda mer fokus på samarbeidet her, sier han.  

Bruk industriparkklyngen

Gotaas tok med Håkon Haugli og kollegaer på topptur i industriparken for å vise og forklare det store bildet og mulighetene i Herøya Industripark. – Industriparken er et godt bilde på norsk industri med noen få store bedrifter og mange små, forklarte Gotaas.

– Industriparken er en klynge i seg selv som virker sammen, forklarte Gotaas videre. Han pekte på bedrifter og sammenhenger på området. – Lurer dere på hva dere skal gjøre, så bruk industriklyngen her enda mer aktivt, oppfordret han.  

Imponert over eksport og klimakutt

– Jeg er imponert over eksportandelen fra bedriftene i Herøya Industripark og imponert over at bedriftene i klyngen setter seg i førersete på å lage klimapositiv industri, sa Håkon Haugli.

Håkon Haugli til høyre og Sverre Gotaas til venstre, på toppen av Fullgjødsel4-fabrikken til Yara i Herøya Industripark

Lett å bli begeistret: Det er veldig lett å bli begeistret på Herøya skrev Håkon Haugli på Facebook-profilen sin etter besøket. Her fra høydepunktet i industriparken, bokstavelig talt, på topptur over 100 meter opp. Riktignok med heis til taket på Yaras fullgjødselfabrikk, sammen med Sverre Gotaas som guide.

Bildet av hele besøket samlet før omvisning starter. Fra venstre: Arne Borgersen, Innovasjon Norge (IN), Vigdis Harsvik (IN), Sverre Gotaas (HiP AS), Håkon Haugli (IN), Irene Siljan Vestby (IGT) og Anniken Fægri Damm-Larsen (IN).

Utforsker muligheter: Innovasjon Norges ledelse (IN) utforsker muligheter sammen med regionens prosessindustrille klynge Industrial Green Tech (IGT) og Herøya Industripark (HIP AS). Fra venstre: Arne Borgersen, (IN), Vigdis Harsvik, (IN), Sverre Gotaas, (HIP AS), Håkon Haugli, (IN), Irene Siljan Vestby, (IGT) og Anniken Fægri Damm-Larsen, (IN).

Håkon Haugli titter utover industriparken fra tårntoppen

Imponert: – Det er utrolig gøy at prosessindustrien i regionen setter seg i førersete på å lage klimapositiv industri, sa Håkon Haugli.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler