De skaper, kjemper for og leter etter nye prosjekter og arbeidsplasser hver dag

Bilde av noen av deltakerne som står tett sammen.

Tettpakket med næringsutviklere i Herøya Industripark.

Det var tettpakket i tredje etasje i Bygg25 denne uka, med offentlige næringsutviklere fra Vestfold Telemark fylke og Grenland og utviklere fra industriparken på Herøya.

Felles for dem alle, er at de hver dag jobber med nye prosjekter, nye bedrifter og nye arbeidsplasser.   

Samspille

Ledelsen i Herøya Industripark AS inviterte for å samspille tett om utvikling.    

– Vi er alle en viktig del av det industrielle økosystem for innovasjon og utvikling, dere i fylket, innovasjonsselskapene, oss på Herøya og industribedrifter, forsking, universitet og kapital, sa Gard Madsen, forretningsutvikler i Herøya Industripark AS. – Oljeinntektene blir jo mindre framover. Vi i Herøya jobber hele tiden for at prosessindustri kan utvikle nye prosjekter og arbeidsplasser, sa han.  

Vil bli husket

Alle ville bidra. 

– Næringsutvikling er en av toppmålene vi skal huskes for å ha gjort en innsats på, sa respresentanten fra Vestfold og Telemark Fylkeskommune.

– Vi er et økosystem med mennesker som vil bli husket for å ha bidratt til å utvikle bærekraftig teknologi, sa Proventias representant. De vil samarbeide med enda flere. 

Skape kjempe lete

– Vi jobber hver dag med å skape, kjempe for og lete etter nye arbeidsplasser, sa Vekst i Grenlands respresentant.  

– Nå har Invest in Norway-systemet god fart, og det er stort trøkk. Vi har et mulighetsrom nå, der vi må rigge oss til for å ta imot, sa Vekst i Grenlands andre representant.

Budskapet fra «økosystemet» var lovende. Mange menesker vil bidra.

Bilde av deltakere på samspillsmøte om utvikling i regionen

Klare for å bidra: Mange mennesker klare for å bidra inn i økosystemet for ny utvikling av bedrifter og arbeidsplasser i Vestfold Telemark.

Økosystem for innovasjon er ikke et bygg – det er mennesker. Det er samspillet mellom ulike aktører som skaper et innovativt økosystem. Økosystemet i en næringsklynge består av fem grupperinger; entreprenører, næringsklynger og industri, offentlige aktører, forskning og utvikling og risikokapital. Kilde: Hva næringsklynger er, BI

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler