Sikrer arbeidsplasser med kontrakter verdt 2,5 milliarder kroner, og ansetter flere

bilde av ansatt i blått arbeidstøy som skjærer et kakestykke

KAKE: Bilfingeransatte og innleide mannskaper over hele landet markerte de nye kontraktene med bløtkake i lunsjen.

– Dette er i sum noen av de største vedlikeholdskontraktene som er inngått innen landbasert industri, sier daglig leder for Bilfinger, Paul Rune Aasrum. 

– Signeringene gjelder nesten alle hovedkontraktene våre, og avtalene er en viktig og solid grunnplanke for hele virksomheten vår.

Forrige uke ble det servert bløtkake til alle ansatte ved Bilfinger Industrial Services Norway AS’ lokasjoner i Norge. Markeringen skyldes at selskapet har fornyet sine viktigste og største kontrakter. Avtalepartnere er Yara, Hydro Aluminium, Equinor Energy og Kongsberg Maritime.

– Kontraktene sikrer arbeidsplassene i lang tid fremover, understreker Aasrum. – Nå skal vi jobbe tett sammen med kundene våre slik at våre leveranser blir enda bedre. Forbedringer skal vi gjøre sammen med kundene på alle områder fra planlegging til gjennomføring av leveransene, og til dette trenger vi bidrag fra alle i selskapet.

Kvalitet på leveranser

– For å få slike kontrakter må vi «bringe noe til bordet». Vi må bidra med noe mer enn konkurrentene, som spisskompetanse og konsepter og produkter som hjelper kundene til bedre resultater, sier Aasrum. – Vi må ha noe i verktøykassa vår som gjør oss attraktive.

bilde av mange Bilfingeransatte i kantine spiser kake og hører på tale

INFORMASJON: daglig leder for Bilfinger Paul Rune Aasrum informerte ansatte på Herøya om kontraktsigneringene.

Bilfinger satser tungt på internprogrammer for å forbedre egen drift og leveranser til kundene. I tillegg tar Bilfingers norske virksomhet med seg konsernets digitale utviklingsprogrammer i forhandlinger med kundene. Konsepter som «Bilfinger Maintenance Concept» og «Bilfinger Turnaround Concept» er en styrke i forbedringsarbeidet som gjøres i tett samarbeid med kundene.

– Kundene ønsker å få mest mulig ut av sine fabrikker til lavest mulig kostnad. Det betyr at vi hele tiden må bli bedre, og vi har en kultur i selskapet for å lykkes med nettopp det, fastslår Aasrum. – Våre fagarbeidere og ingeniører er faglig meget dyktige, og det er et godt utgangspunkt for å bli enda bedre.

Gir grunnlag for flere ansettelser i 2020

I tillegg til disse vedlikeholdskontraktene vil det normalt bli en del mindre og større modifikasjoner og prosjekter mot de sammen kundene.

Bildet av ansatte rundt stor bløtkake

– Avtalene med Yara og Hydro Aluminium gjelder vedlikehold generelt og omfatter de fleste av de over 20 fagområdene Bilfinger har i sin portefølje. Kontrakten med Equinor omfatter i hovedsak vedlikehold på roterende utstyr. Avtalen med Kongsberg Maritime gjelder fabrikasjon av HUGIN AUV (ubemannede undervannsfarkoster).

I hele Norge har Bilfinger ca. 1 250 ansatte. Omtrent 800 av dem jobber i Grenland, hvor også hovedkontoret ligger. I tillegg kommer 90 lærlinger og innleide mannskaper. Bilfinger Industrial Services Norway AS er en del av det tyske konsernet Bilfinger SE, et av Europas ledende selskaper innen industrielt vedlikehold og service.

– I 2019 ansatte vi 125 personer i selskapet, 75 av dem i Grenland og på Rjukan. Disse signeringene gir oss grunnlaget for videre ansettelser i år. Vi planlegger å ansette totalt 30 nye lærlinger, og i disse dager annonserer vi etter 25 fagarbeidere og ingeniører, avslutter Aasrum.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler