- Sats på industriparker som motor i ny samfunnsutvikling

Sammensatt bilde av besøk fra Vestfold Telemarksbenken på Stortinget og Sverre Gotaas til venstre

Besøkte testriggen: Storingspolitikere fra Vestfold Telemark besøkte Equinors testrigg i Herøya Forskningspark under dialogmøte om karbonfangst og lagring. Norsk Olje og Gass, Polyteknisk forening og Herøya Industripark AS inviterte stortingspolitikerne som møtte bla. Trude Sundset, CEO, Gassnova, Per Brevik, direktør, Norcem, Irene Siljan Vestby, Klyngeleder i Industrial Green Tech, Jarann Wold Pettersen, plassjef i Equinor og Sverre Gotaas, CEO, Herøya Industripark AS.

Sverre Gotaas, direktør i Herøya Industripark AS, kom med denne oppfordringen til nyvalgte politikere og ny ledelse for den nye sammenslåtte Vestfold Telemark fylkeskommune og Grenlandskommuner i dialogmøte forrige uke.

En rekke dialogmøter mellom industriparkledelse, industriledere og nye politikere og næringsnettverk i Vestfold Telemark fant sted på Herøya de siste par ukene. (se foto fra flere møter i saken nedenfor).

Lurt og lønnsomt å bruke industriparker

Samarbeid for verdiskaping og grønn omstilling i samfunnet med klima og energiutfordringer toppet agendaen på flere av møtene.

– Lurer dere på hva vi skal drive med etter oljen, se til Herøya industripark

– Det er samfunnsmessig lurt å satse på industriparker, sa Sverre Gotaas. – Å bruke eksisterende industriparker som motor i ny samfunnsutvikling er lønnsomt. Her er mye kompetanse og infrastruktur klar for bruk.

Strøm blir viktigere 

Tilgang til strøm og fornybar energi blir viktigere og viktigere påpekte Gotaas i møte med Vestfold Telemark fylke og Grenlandskommuner. 

– Lurer dere på hva vi skal drive med etter oljen, se til Herøya industripark, oppfordret han.

besøk fra formannskapene i Grenlandskommunene

Industriledere fra Yara, Bilfinger, Inovyn og Equinor fortalte om grønn industriutvikling og nye prosjekter i pipeline. Sverre Gotaas fortalte om utvikling av jernbaneterminal, testarena for autonome kjøretøy og senter for digitalisering.

Høykompetanse til salgs

– Vi skal fortsette å utvikle, og være best på å tilrettelegge for mer utvikling, sa Gotaas. – Grenland har viktig kompetanse for utvikling. Nå flytter SINTEF inn sammen med Universitetet i Sørøst-Norge (USN) i Herøya Forskningspark. Her samles ekstremt høykompetente miljøer. Og det er kompetanse tilgjengelig som kan kjøpes. Herøya Forskningspark er et viktig kompetansesenter for ny utvikling, forklarte han.

Samtale under møtet med lokalt folkevalgte

– Her har dere en gullgruve for ny samfunnsutvikling, sa Sverre Gotaas (til v.), direktør i Herøya Industripark AS, i dialog med Terje Riis-Johansen (til h.), fylkesordfører i det nye sammenslåtte Vestfold Telemark fylke, under dialogmøte i Herøya Forskningspark forrige uke. I midten til v., Skjalg Aasland, Herøya Industripark AS, og Robin Kåss, ordfører i Porsgrunn.

Flere besøk til industriparken siste ukene

Bilde fra besøk med næringssjefene i Vestfold Telemarks kommunene

Møte med næringsnettverket i Vestfold Telemark: Næringssjef Øystein Hjørnevik i Tønsberg (andre fra v.) samlet næringsnettverket i Vestfold Telemarks-kommuner til dialogmøte med Herøya Industripark AS.

bildet av hele besøket fra klima, areal og plan i nye Vestfold Telemark fylke

Fra møte med hovedutvalg for klima, areal og plan: Sverre Gotaas, Herøya Industripark (i midten), Irene Siljan Vestby (til h.), klyngeleder Industrial Green Tech og Ingrid Sørum Melaaen (ytterst til h.), leder CLIMIT Gassnova, møtte hovedutvalget for klima, areal og plan i nye Vestfold Telemark fylke.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler