Sterke prosjektledere bidrar i gjennomføring av grønt skifte i industrien på Herøya

Kruse, Ellefsen og Knatterud

Gjennomføringskraften til disse tre prosjektlederne er etterspurt i industrien. – Vi sier fra når vi må øke "trøkket" for å komme i mål, sier (fra venstre) Heiner Kruse og prosjektkollegaer Ole Martin Ellefsen og Trygve Knatterud fra Bilfingers prosjektmiljø på Herøya.

Disse gjennomfører industriens store og små investeringsprosjekter.

Prosjektledere i Bilfinger har en finger med i gjennomføring av flere prosjekter som stegvis realiserer grønt skifte i industrien i Herøya Industripark, på Rafnes og i Grenland.

– Lokal tilgang til ingeniørfaglige miljøer og prosjektledere er en stor fordel for å gjennomføre nye industriprosjekter og etableringer på Herøya, sier Rolf Olaf Larsen, leder av Pilotarena Herøya. – Bilfinger er en av de gode hjelperne som er med på å realisere ny industriutvikling.

Jeg møtte tre av Bilfingers om lag 80 ingeniører på Herøya.

Grønn industriutvikling

Heiner Kruse, Ole Martin Ellefsen og Trygve Knatterud forteller om en imponerende liste av store og små industriprosjekter de er med å gjennomføre og som gjør industrien enda mer bærekraftig, enda mer fornybar og sirkulær.

Det som er gøy med Bilfinger og Herøya er at det er alltid spennende prosjekter på gang

De nevner blant annet Yara Birkeland, verdens første selvgående batteridrevne containerskip,  SuperPure – Yaras og verdens reneste kalksalpeter, Inovyns energieffektive PVC-fabrikk, oppstart mai 2020, Hydros miljøprosjekt i Gunneklev-fjorden og Yaras pilotanlegg som del av europeisk verdikjede for produksjon av sjeldne jordmetaller (REE).

Herøya, «sweet spot» 

Heiner Kruse, Ole Martin Ellefsen og Trygve Knatterud

– Vi er på en «sweet spot», sier Heiner Kruse og får bekreftende nikk fra sine kollegaer. De betrakter  Herøya Industripark, hvor mange av industriprosjektene de er involvert i pågår. 

– Med «sweet spot», mener jeg at vi alltid finner prosjekter her på Herøya, på Rafnes og i Grenland og trenger derfor ikke å reise så mye, utdyper Kruse. – Mange prosjektledere tilbringer mye tid på hoteller. Her får vi mindre reisevirksomhet, og det betyr mer tid til hobbyer  og familieliv.

– Selv om investeringer svinger, og vi merker usikkerhet i perioder, så er også Bilfinger en trygg havn, sier prosjektlederne. – Her er det muligheter for å stå fram og få ansvar. Vi er tett sammenvevd med kunder og har en sterk tilhørighet, sier de.

Trenger flere gode prosjektledere

Henning Kleppe, leder av Bilfingers avdeling Prosjektledelse

Henning Kleppe, leder av Bilfingers avdeling Prosjektledelse på Herøya, håper å finne flere gode prosjektledere.

– Vi trenger flere gode prosjektledere nå og framover, sier Kleppe. – I disse dager er vi i gang med å finne fram til de beste kandidatene i en søknadsbunke vi har fått inn.

Han er spent på om de finner de rette.   

Hva er viktig for dere?

– Det er ikke så farlig hvor fra du kommer, men vi vil gjerne ha industrierfaring, sier Kleppe. – Hvis ikke kandidaten har det, da foretrekker vi å rekruttere internt. Vi ser på gjennomføringskraft og på personlige egenskaper. Dette er jo en lederposisjon. Vi vil ha noen med kapasitet til å gå inn i store prosjekter. Det henger sammen med kundens behov. Viktig for oss er nærhet til kunder, særlig på Herøya og Rafnes. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler