Grenland og Telemark satser samlet i én industriklynge - se nytt navn og styre

Det nye styret GICN

Styret i GIC Norway, bak fra venstre Geir Hafredal, ABB, Jarann Wold Pettersen, Equinor, Knut Segrov, Bilfinger, Morten Ødegård, Yara og Morten Melaaen fra Universtetet i Sørøst-Norge. Foran fra venstre, Laila Rødsætre, Equinor, Irene Bordier Haukedal, LO Telemark, Skjalg Aasland, Herøya Industripark AS, Marianne Harg, Periti, Susan Heldal, OiW Process og Jan Meen fra Goodtech. Styremedlemmer ikke tilstede: Sverre Gotaas, Herøya Industripark AS, Tom Kjærsgaard, Kongsberg Maritime, Bjørn Kolbjørnsen, Eramet og Kristin Saga fra NHO Vestfold og Telemark.

Sammenslåing av tre nettverk, Industri Clusteret Grenland (ICG), Telemark Offshore (TO) og Teknologinettverk Telemark (TNT), samt nytt navn og nytt styre for én samlet industriklynge ble vedtatt under stiftelsesmøte i Herøya Industripark i går.

Green Industry Cluster Norway (GIC Norway) er nytt navn på industriklyngen som samler bedrifter fra Telemark og Vestfold.   

Fv. Tone Skau Jonassen, prosjektleder, Irene Siljan Vestby, klyngeleder, Benita Solvang Danielsen, administrasjon.

Fornøyd klyngeledelse: Ledelsen i industrinettverkene er glad for bedriftenes endelige vedtak om å samarbeide videre i én samlet industriklynge. Fra venstre Tone Skau Jonassen, prosjektleder, Irene Siljan Vestby, klyngeleder, Benita Solvang Danielsen, administrasjon.

– Vi har hatt en navneprosess som del av utviklingen av en felles klynge. Det vedtatte navnet Green Industry Cluster ble lansert i tillegg til tidligere forslag for avstemming på stiftelsesmøtet,  forteller Irene Siljan Vestby, klyngeleder.

Hvordan ble navnet mottatt?

– Det kom flere synspunkter, men vi opplevde at det ble en positiv dialog. Å utvikle grønn industri er jo det bedriftene driver med, industribegrepet gjelder om det er offshore eller på land og Norway løfter klyngen geografisk. Én klynge samler oss i et felles lag. Vi tror at samarbeid og kommunikasjon nasjonalt og internasjonalt blir enklere for alle nå. 

Hva vi får til er det som teller

– Navnet er en ting, men det er hva vi får til som teller, sier Siljan Vestby.

Hun leder også Arena-klyngen Industral Green Tech (IGT) som har ambisjon om å gjøre Grenland til verdens første klimapositive industriregion.

– GIC Norway klyngens arbeid skal være med å forsterke og støtte arbeidet vi gjør i Arena-prosjektet IGT, som er en mer spisset satsing på å redusere klimagasser. Bedriftene i GIC Norway klyngen kommer til å arbeide bredere på flere felt og utover tidsperioden som er definert for Arena-prosjektet.

Klyngen har fått med seg et bredt sammensatt styre med personer fra store og små bedrifter, Universitetet i Sørøst-Norge og arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjoner.

Tror på flere forretningsmuligheter

Engasjerte: Jaran Wold Pettersen

Engasjerte: Jaran Wold Pettersen i Equinor engasjerte forsamlingen da han spilte inn idéer under workshop-session under møtet. 

– Vi tror én stor klynge kan gi flere nyttige forretningsmuligheter for store og små bedrifter. Mange i miljøet kjenner hverandre, men vet ofte ikke så mye om hverandres forretningsstyrker og utfordringer. Målet er å lære mer om hverandre, finne synergier og nye samarbeidsprosjekter. Med alle samlet i en klynge blir vi sterkere, og det blir enklere å se felles utfordringer og identifisere nyttige prosjekter. Vi har også en målsetting om at enda flere bedrifter blir med i klyngen, sa Wold Pettersen.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler