Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Kompetanseleverandører strømmer til Herøya Industripark

Sverre Gotaas

Få til en klynge av kompetanse: - Vi ønsker å få til en klynge av kompetanseaktører på Herøya, innledet Sverre Gotaas, direktør i Herøya Industripark AS (HIP AS) under frokostsamling «Kompetanse og Teknologi i samspill» arrangert av Herøya Kompetansesenter (HKS)/TS Group før sommeren.

- Vi ønsker å få til en klynge her, sier Sverre Gotaas.

Utdanning- og kursaktører, teknologileverandører, industribedrifter og nettverk strømmet til HKS/TS Groups frokostsamling «Kompetanse og Teknologi i samspill» i Herøya industripark før sommeren.

– Vi trenger å oppdatere kompetansen, innledet Sverre Gotaas, direktør i Herøya Industripark AS. – Vi er inne i en revisjon av det vi kan. Vi må sikre at vi har kompetanse slik at vi kan dra nytte av de mulighetene digitalisering kan gi. Nå bygges autonome transportsystemer på Herøya. Dette er ny kompetanse og ny teknologi vi vet lite om. Vi trenger å spille sammen, sa han.

Deltakere på frokostseminar

Spille sammen: Deltakere på frokostsamling vil spille sammen om kompetanse og teknologi. Fv. Stein Klevan, rådgiver Fagskolen i Telemark, Petter Skaraas, Sales Director Measure & Analyze, Emerson Automation Solutions og Svein Erik Mittet, daglig leder Herøya Kompetansesenter.

Tilføre kunnskap

Det dreier seg om kunnskap og kompetanse, mer enn om teknologi, sa Gotaas.   

– Vi ønsker å få til en klynge av kompetanse og byr på Herøya som et levende testområde. Autonome transportsystemer bygges nå med Yara Birkeland. Kalmar sier det er glitrende å bruke Herøya som testarena, og vi ser muligheter for resten av industriparken. Vi mener at vi kan bidra til å tilrettelegge for samarbeid som tilfører ny kunnskap til samfunnet, sa Gotaas.

Strømmer til nye samarbeid

Kompetanseaktører strømmer til Herøya Industripark og nye samarbeid om nye utdanninger og kursplattformer er igang.

I juli ble det kjent at SINTEF Tel-Tek flytter inn i Herøya Forskningspark. Herøya Kompetansesenter/TS Group og Universitetet i Sørøst-Norge er etablert i Herøya Industri- og Forskningspark siden i fjor.  

Universitetet i Sørøst-Norge og Herøya Industripark AS (HIPAS) utvikler videreutdanning i digitalisering for ingeniører, og fagskolene i Telemark og Vestfold, industri- og teknologinettverkene i Telemark, Industrial Green Tech (IGT) og Herøya Kompetansesenter/ TS Group, sparket nylig i gang starten på ny utdanning i bærekraftig prosessteknikk.

Deltakere på frokostmøte

Vakte stor interesse: Herøya Kompetansesenter/TS Group samlet flere kompetanse- og teknologipartnere, bl.a. Cobotnord med samarbeidende roboter (Cobots) som vakte stor interesse. - Enkle å programmere selv, fortalte Espen Hansen, Cobotnord (th) til begeistret publikum Erik Ulve, Bilfinger (fv), Svein Erik Mittet (HKS) og Sven Åge Eriksen, Fagskolen i Telemark. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler