Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

14 sommerstudenter til Herøya Forskningspark

Photo of summer students at Yara

Industriell studentpraksis: Syv fornøyde master-studenter fra NTNU, UiO og Åbo Academy i Finland er godt i gang med 8-ukers industriell studentpraksis i Yara Technology Center ved Herøya Forskningspark, Porsgrunn. Fv. Erik Koren, Christine Pettersen, Tapani Nick, Anita Klavenes, Md. Rizwan (foran), Sander Wijnsma og Jon Møretrø.

Hvert år kommer et utvalg studenter som har konkurrert seg gjennom nåløyet til industriell sommerpraksis hos bedrifter i Herøya Forskningspark. 14 studenter er på plass hos Yara Technology og Equinor.  

Syv lykkelige masterstudenter fra tre universiteter, NTNU, UiO og Åbo Academy, er godt i gang hos Yara Technology Center (YTC). Om Yara er de alle enige.   

– Yara is cool. They have a big focus on the future and they are feeding people, that’s cool, sier fire nasjonaliteter masterstudenter med fagfelt fra kjemi, engineering, materialvitenskap og nanoteknologi samtykkende.

Klare for å løse bærekraftsmysteriet

Flere av studentene er for første gang ute i industriell praksis. De er klare for å være med å løse bærekraftsmysteriet.  

– Her i Yara får vi være med å studere ute i fabrikk og se muligheter for å forbedre miljøet, forteller de begeistret. Det er fantastisk å få være med å bidra i praksis, sier studentene.

Studere viktige FoU-områder

Studentene er hyret inn til alle viktige forskningsområder for bærekraftig gjødselproduksjon.

De beretter om oppgaver innenfor deling av ressurser, kartlegging av bistrømmer og overskuddsmaterialer som kan tas i bruk i produksjonsprosser, grønn gjødselproduksjon, bruk av fornybar energi, pulverteknologiens fordeler, utslippsmåling, samle og analysere prosessdata og modellere bærekraftige produksjonsprosesser. 

Tid til sommer

Blir det tid til sommerferie?

– Ja, og vi er så heldige å ha egen guide!, sier glade sommerstudenter. En av oss, Anita Klavenes, kommer fra Porsgrunn, så vi regner med å få mange gode tips. Vi gleder oss til studier og sommer!

Photo of summer students at Yara

Sommerstudenter med egen lokalguide: Anita Klavenes fra Porsgrunn (lys genser) er klar for å dele sine beste sommertips.  

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler