Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

– Det er enklere å starte opp fabrikk i Herøya Industripark enn du tror!

Stian Endresen, RHI Magnesita, og Svein Erik Mittet, Herøya Kompetansesenter.

Ideelt: Hadde ikke Herøya Kompetansesenter vært i Herøya Industripark, hadde det blitt tungvint å starte opp fabrikken. Det var ideelt for oss, sier Stian Endresen (t.v.) assisterende produksjonssjef i RHI Magnesita. Her sammen med Svein Erik Mittet, daglig leder i Herøya Kompetansesenter.

Stian Endresen og kollegaer i RHI Magnesita var i full sving med å starte opp igjen fused-magnesia fabrikken i Herøya Industripark våren 2018. Samtidig åpnet Svein Erik Mittet dørene til Herøya Kompetansesenter (HKS), et nytt kurs og opplæringssenter for industribedrifter. 

Det ble full klaff for begge parter.

Alle trengte kurs

– Fra beslutning om å restarte RHI-fabrikken i januar 2018, skulle vi kjøre opp til full produksjon på 3-4 måneder. Vi var mange nyansatte, flere av våre tidligere erfarne kolleger og mange nye, unge fagoperatører. Alle trengte kurs og sertifiseringer, forteller Endresen.

Enkelt å bare bestille

– Vi sendte over behovet, og Svein Erik Mittet i Herøya Kompetansesenter fikset resten. Det er veldig enkelt å bare bestille. Du holdt tråden og framdrift og hadde full oversikt, sier Stian Endresen rosende.

– Vi greide å få til smidigheten på skiftgangene i de tre først oppstartsmånedene fra mai til august. Det betydde mye for vellykket igangkjøring av anleggene. 

Stian Endresen, RHI Magnesita, og Svein Erik Mittet, Herøya Kompetansesenter.

Ta kurs på vei til jobb: – Det er enkelt å ha opplæringssenter ved inngangsporten i Herøya Industripark. Vi kan ta kurs på vei til jobb, sier Stian Endresen fornøyd.   

Gylden mulighet

For Svein Erik Mittet i nyoppstartede Herøya Kompetansesenter ble RHI Magnesita en gylden mulighet.

– Det var utfordringer i oppstart, men det gikk jo! Oppdraget var gitt. RHI trengte opplæring og sertifiseringer i mange fagfelt, truck, kran, fallsikring, varmt arbeid osv. Det ble en slags bedriftsintern kvalitetssikring. Og tidsplanen var tight.      

Trakk inn samarbeidspartnere

Svein Erik Mittet trakk inn flere samarbeidspartnere, som Bilfinger og andre for å gjennomføre kursene.

– Mange skulle gjennom ulike kurs. Skreddersømmen på kursopplegget var å tilpasse til skiftplaner, forteller Mittet. Vi gjennomførte tilpassede opplæringer ute hos RHI, hos oss i HKS og i Skien, etter hva som var mest effektivt.

Største kunde og mer samarbeid

Spinn-off fra første samarbeid er at RHI Magnesita er blitt HKSs største kunde, og at HKS bruker kran-utstyret til RHI Magnesita i opplæringen. 

– Oppstarten ga oss oppsving for å komme i gang. Nå ruller opplegget med RHI, sier Mittet. – Vi håper, tenker og tror at vi leverer god kvalitet på basiskompetanse, og at vi er fleksible, raske og har best prisnivå. RHI er vår største kunde, og de mener at vi er konkurransedyktige.  

«Trader» i utdanning

– HKS er en «trader» i utdanning, og vi strekker oss langt for å tilby bedriftsintern opplæring tilpasset kunders behov, forteller Mittet.

– Derfor er det bra å være i tett inngrep med kunder. Da ser vi bedre muligheter for å ta steget videre til å tilby noe mer. For RHI kjører vi kurs på operatørnivå. Men vi kan tilby opplæring på alle nivåer, bare det er industrielt, understreker han.

– Jeg har en lærdom med fra min tid i forsvaret som jeg bruker i denne jobben. Løs oppdraget, og ta vare på dine menn. Det koker ned til det.

Om Herøya Kompetansesenter

Herøya Kompetansesenter (HKS) er en del av TS Group AS, og leverer et bredt spekter av tjenester til industrien. I tillegg til kompetansekartlegging, lederkurs, prosjektstyring, observasjonsteknikk, LEAN og industriell byggherrekurs, tilbyr HKS fagkurs i bl.a. Flensearbeid, Ventilteknikk og Gasskontroll, og tilpasser bedriftsintern opplæring etter behov.

Se kurskalender på http://www.heroyakompetansesenter.com/Kurs

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler