Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Bli med på Den store nabofesten, og feire 90 års produksjon på Herøya!

1. juni i år er det 90 år siden første kalksalpeter kom ut av fabrikken på Herøya. Dette skal feires sammen med befolkningen i Grenland på «Den store nabofesten», tirsdag 4. juni fra kl. 16. Bli med du også! 

– Vi våger den påstanden at Herøya Industripark er en av Norges mest betydningsfulle 90-åringer. Denne dagen vil vi fortelle historien om det som skjedde for 90 år siden, og vi vil vise fram noe av det spennende som foregår på Herøya i dag.

Det forteller en entusiastisk prosjektleder Tone Brekke i vertskapsorganisasjonen Herøya Industripark AS. Sammen med Yara Porsgrunn har de tatt initiativet til arrangementet, og skal sørge for at 4. juni blir en minnerik dag for ansatte i parken og befolkningen i Grenland.

Familievennlig med rock og vitenshow

Brekke understreker at programmet er tilpasset hele familien, med Postgirobygget, vitenshow fra DuVerden og miniatyr av containterskipet Yara Birkeland som noen av attraksjonene.

– Vi har vært så heldige å få tre av Postgirobyggets musikere, Arne Hurlen, Nils Petter Time og Per Sarin Madsen, til å holde en minikonsert på arrangementet vårt. Postgirobygget ble jo dannet i studentmiljøet ved NTNU i Trondheim på 1990-tallet, så det er jo en liten forbindelse mellom dem og teknologimiljøet på Herøya, smiler Tone Brekke.  

Sjøfartsmuseet - Vitensenter DuVerden stiller også opp på 90-årsdagen med to vitenshow som både vil synes og høres.

En annen attraksjon er en miniatyr av Yaras selvgående helelektriske containerskip Yara Birkeland, som for anledningen vil ta noen småturer på Gunneklevfjorden.     

Utendørs utstillinger

Arrangementet foregår utendørs, om ettermiddagen tirsdag 4. juni i tidsrommet 16 - 19.30, i telt som slås opp på to av de store parkeringsplassene foran inngangen til parken. 

– Her vil du treffe 17 av de viktigste bedriftene i industriparken, som stiller ut og forteller om sine spennende oppgaver og prosjekter. Bedriftene representerer mangfoldet i parken, fra store selskaper til små gründervirksomheter, forteller Tone Brekke. 

Flere av bedriftene vil arrangere konkurranser med premier, blant annet stiller Ragn-Sells med en svært populær premie, vil vi tro; «Vinn en container og rydd hjemme – bringes og hentes». 

De påmeldte bedriftene er så langt Addcon, Bilfinger, Densique, Equinor, EVRY, Herøya Arbeiderforening som for øvrig også fyller 90 år, Hydro, Inovyn, Ragn-Sells, RHI Magnesita, SintefMolab, Universitetet i Sørøst-Norge, i tillegg til arrangørene Yara og Herøya Industripark AS. Du kan også treffe Proventia og gründerbedriftene i deres nettverk; Funzionano, Norsep, Sustaintec, Dignatio og Calora Subsea.

Industrihistorien i globalt perspektiv

I to containere skal Norsk Industriarbeidermuseum på Rjukan (NIA) vise en utstilling om hvordan det var på Herøya da produksjonen av kalksalpeter starter opp 1. juni 1929; Hva slags produksjonsutstyr brukte man, hvordan var arbeidsmiljøet, hvordan var det å være industriarbeider den gangen? 

Kjetil Djuve ved Industriarbeidermuseet forteller at utstillingen også vil sette industrihistorien på Herøya i et globalt perspektiv, noe containerne også illustrerer og Unescos verdensarv er en del av.  

Denne historiske utstillingen skal kunne vandre til andre steder i fylket.  

ALLE er velkomne!

Arrangørene representert ved Tone Brekke fra Herøya Industripark AS og Arne Oksvik fra Yara Porsgrunn gleder seg veldig til den store nabofesten. 

– Dette blir en fest for hele Grenland, og ALLE er velkomne, understreker de.

Om de ikke kan garantere strålende sol denne dagen, kan de i hvert fall garantere at du ikke trenger å lage middag. – Ta middagen her hos oss, vi serverer pølser og tilbehør. Og ta med unger, besteforeldre, tanter, onkler og naboer! oppfordrer de. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler