Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Hilde (56) i Herøya Nett tok likegodt fagbrev nummer to

Hilde Schwaiger Sølvesen i Herøya Nett AS.

Hilde Schwaiger Sølversen i Herøya Nett tok fagbrev som automatiker i 1991. Nå har hun utvidet kompetansen sin med fagbrev som elektriker!

Det er ikke bare ungdom som tar fagbrev. Det er Hilde Schwaiger Sølversen i nettselskapet Herøya Nett et godt eksempel på. Som 56-åring har hun likegodt tatt fagbrev nummer to!

– Jeg vil helst jobbe i skiftordning. Da jeg ble tatt av skiftordningen fordi jeg manglet fagbrev som elektriker, bestemte jeg meg for å ta et fagbrev til, sier Hilde Schwaiger Sølversen.

På skolebenken igjen

I 1991 tok Hilde fagbrev som automatiker. I desember kunne Schwaiger Sølversen ta imot fagbrev som elektriker. For et par år siden ble hun flyttet innad i avdelingen og tatt av skiftordningen fordi jobben krevde fagbrev som elektriker.

Da bestemte hun seg for å sette seg på skolebenken igjen. Det tok omtrent ett år å ta dette fagbrevet. Arbeidsplassen Herøya Nett tilrettela for skolegangen, men eksamen måtte hun selvfølgelig lese til på egen hånd.

Egenstudier

– Det var ikke lett. Hadde jeg tatt fagbrevet for lenge siden, hadde det nok vært enklere. Det var mye egenstudier ved siden av jobben, forteller Hilde Schwaiger Sølversen.

Hun begynte som automatiker i 1991 og har jobbet ved elektrikervakta på Herøya i 27 år.

– Det er en god arbeidsplass. Jeg er veldig glad i å jobbe med praktiske fag. Det går også mye i hverandre, automatikk og elektro. Jeg er veldig fornøyd med at jeg har tatt det nye fagbrevet.

– I tillegg liker jeg uregelmessige arbeidstider, forklarer Sølvesen. Nå venter hun bare på en ledig stilling i skiftvaktene.

Positivt på alle måter

Og det har allerede åpnet seg muligheter for Hilde, ved å at hun nå er avløser på skift. Og ledelsen i Herøya Nett er også svært fornøyd.

– Det er veldig positivt at Hilde og andre ansatte er opptatt av videreutvikling og faglig påfyll. Det har bedriften god nytte av, understreker overingeniør Tore Borlaug i Herøya Nett.

For tiden har nettselskapet flere energimontører som føres fram til Gruppe L-sertifikat, det vil si lavspenn.  

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler