Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Sikkerhetskompetanse fra Bilfinger på Herøya til Yara International

Bildet viser øvingsriggen og kursdeltaker som rappellerer ned.

ØVINGSRIGG: – Vi blir ikke bedre om vi ikke trener, sier Eivind Mørch. Her står han med sikkerhetstauet mens en kursdeltaker rappellerer ned den sju meter høye øvingsriggen i Herøya Industripark i fjor sommer.

Yara Porsgrunn og Bilfinger samarbeider om sikkerhet ved arbeid i høyden. Nå har kompetansen og sikkerhetsarbeidet på Herøya fått anerkjennelse av Yara International.

Eivind Mørch, som er faglig leder hos Bilfinger kran og sikkerhet, er hentet inn til Yaras ekspertgruppe, som utarbeider et felles rammeverk med nye prosedyrer og opplæring som skal gjelde på alle Yaras fabrikksteder over hele verden.

Da Yara International opprettet Work at height expert group», ble Mørch anbefalt av Yara Porsgrunn. Yara har hatt noen fallulykker, så selskapet ønsker å ta tak i prosedyrer knyttet til arbeid i høyden.

Begynte på Herøya

Bildet viser Eivind Mørch, leder av Bilfinger kran og sikkerhet.

Eivind Mørch, som er faglig leder hos Bilfinger kran og sikkerhet, er hentet inn til Yaras ekspertgruppe som utarbeider nye prosedyrer og opplæring som skal gjelde på alle Yaras fabrikksteder over hele verden.

– Det hele begynte med at jeg ble med i en gruppe hos Yara Porsgrunn, der vi skulle jobbe for et fornyet trykk på sikkerhet ved arbeid i høyden. I løpet av ett års tid har vi standardisert utstyret som benyttes, og vi har gått gjennom prosedyrer og regelverk for arbeid i høyden. I tillegg har vi fornyet innholdet i kurset som alle må ha før de får lov til å jobbe i høyden.

Målet med å standardisere utstyret er at opplæringen blir enklere når de ansatte slipper å forholde seg til mye forskjellig utstyr. Det er også krav til at bruksanvisninger for sikkerhetsselene skal være tilgjengelig. 

– Vi har også sett på problematikken rundt festepunkter. Det er mangelvare, og målet er å få satt opp festepunkter før noen skal opp i høyden og jobbe.

Kompetanse til og fra Herøya Industripark

Det er kunnskapen fra samarbeidet mellom Bilfinger og Yara på Herøya som Mørch tar med seg til møtene i Brüssel.

– Vi ligger langt framme på dette området. Vi i Bilfinger og Yara følger hverandre tett på sikkerhet generelt og arbeid i høyden spesielt. Men det er også tenkt mange kloke tanker andre steder, presiserer Mørch.

MØTE I BRÜSSEL: Fra venstre Laurent Ruhlman, Yara Frankrike, Laura M. Garcia, Yara Brüssel og Eivind Mørch, Bilfinger på Herøya. Jose Perez fra Columbia var ikke til stede da bildet ble tatt.

– Når jeg drar fram innholdet i mitt kurs og kollegaen fra Colombia viser fram sitt kurs, ser vi noen av de samme illustrasjonene. Budskapet er ganske likt, og vi ser at andre har kommet langt på dette feltet. Om du skal jobbe i høyden i Columbia, må du først til helseavdelingen for å få en attest på at du er skikket til arbeidet, og attesten fornyes hver eneste dag. Jeg lærer mye av internasjonale kolleger, og det kommer Bilfinger og Yara Porsgrunn til gode.

Fjær i hatten for samarbeid

– Hva tenker du om å få være med i en slik internasjonal gruppe?

– Jeg var litt skeptisk til å begynne med, først og fremst med tanke på om jeg behersket teknisk engelsk godt nok. Men det gikk bra da vi først kom i gang. Det er en kjempemulighet til å lære mer, og jeg tror nok at gruppa har nytte av min kompetanse. Nå lager vi et kurs – «Advanced Training», og der bidrar jeg med ganske mye. Kurset som Yara vil kjøre internasjonalt, har mange likhetspunkter med kurset Bilfinger kran og sikkerhet holder her i Herøya Industripark.

– Det er uten tvil en fjær i hatten for samarbeidet vi har her i industriparken, bekrefter Mørch. – Så i stedet for at vi bare skal ha møter i Brüssel, har jeg invitert gruppa til Porsgrunn når vi får opp igjen treningsriggen som stod innenfor hovedporten i fjor.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler