Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Metallco bygger nytt gjenvinningsanlegg i Herøya Industripark

Laurie Feinberg i Metallco.

Laurie Feinberg i Metallco har ambisjon om å kunne starte opp det nye anlegget i industriparken i januar 2020. (Foto: Geir Fragell, Porsgrunns Dagblad)

Om ett år kan Metallcos planlagte produksjonsanlegg for gjenvinning av jern og metall stå ferdig i Herøya Industripark. 

Metallco har nylig signert en 30 + 30-årig festekontrakt med Herøya Industripark AS, om leie av en 7,5 mål stor tomt på Roligheten, i nordre del av industriparken. 

– Dialogen med industriparken har vært veldig god fra dag én, og vi setter veldig stor pris på den konstruktive og løsningsorienterte holdningen vi blir mottatt med, sier administrerende direktør i Metallco, Laurie Feinberg. 

Nå planlegges produksjonsbygget som skal oppføres på tomten, og det jobbes med nødvendige søknader. – Vi har laget noen skisser og satt arkitekt på saken, forteller Feinberg.

Bygget vil bli på ca 4000 m2, og vil kunne gi arbeid til 10-15 personer. Feinberg og selskapet har en ambisjon om å kunne starte opp anlegget i januar 2020. 

Gjenvinner jern og metall

Gjenvinningskonsernet Metallco tar imot alle typer jern, metaller og kabler, samt vrakbiler og EE-avfall fra både private og bedrifter, og er etablert 21 steder i Norge, fra Tromsø til Kristiansand. Metallene bearbeides slik at de blir til rene råvarer som igjen kan brukes som råvarer i industrien.

– Anlegget på Herøya vil bearbeide jern og metaller, hvor jern er volumproduktet. Råvarene vil komme til Herøya i bil. Ferdigvarer vil i første omgang gå på vei, men også sjøvei på sikt. I anlegget blir produktene sortert og klippet opp og gjort mest mulig ensartede og kompakte, for å optimalisere logistikken, forklarer Feinberg.

Jern- og metallavfallet kommer hovedsakelig fra Norge og noe fra Sverige, mens de ferdige produktene går til industri over hele Europa og deler av Asia.  

Landet på Herøya

Metallco har i lengre tid jobbet for å etablere seg i Knarrdalstrand, men fikk ikke nødvendige tillatelser fra kommune og fylkesmann på grunn av nærhet til bomiljøer. Siden i fjor sommer har selskapet jobbet tett med Forretningsutvikling i Herøya Industripark AS, med mål å etablere virksomheten i industriparken.

– Vi har hatt en ryddig og god dialog med selskapet, og er svært tilfreds med å ha landet en festekontrakt, sier leder for Forretningsutvikling, Gard Madsen. 

– Roligheten er et område som egner seg til denne typen lettere industri. Metallco, som skal bygge et moderne, lukket gjenvinningsanlegg, passer også godt i en sirkulær tankegang som vi har i industriparken, understreker Madsen. 

På Roligheten vil Metallco for øvrig bli nabo med Caverion som også får nytt bygg i 2019. 

Om Metallco

  • Norges ledende i gjenvinning av jern og metall
  • Selskapet tar i mot alle typer jern, metaller og kabler, samt vrakbiler og EE-avfall
  • Metallco er etablert 21 steder i Norge for mottak av jern og metall, EE-avfall og vrakbiler, i Fredrikstad og Gjøvik er det også fragmenteringsanlegg, og på Toten driver selskapet et aluminiumsmelteverk. På Øra har konsernet Norges mest moderne anlegg for bearbeiding av kabel.
  • Metallco har rundt 200 ansatte og omsatte i 2017 for ca 1,350 mrd. NOK  
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler