Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

– Vi er helt avhengig av glassblåseren i Herøya Forskningspark

Bildet viser glassblåser Konstantin Kraft-Poggensee

REPARASJON: Det harde glasset blir mykt og føyelig når Konstantin Kraft-Poggensee varmer det opp i gassflammen.

– Uten en glassblåser tilgjengelig er du på en måte låst som organisk kjemiker. Organisk kjemi uten en glassblåser er som å kjøre bil uten motor. Her i forskningsparken har vi en dyktig glassblåser som raskt kan lage den delen vi mangler. Alternativet er åtte til 12 ukers leveringstid fra produsenten. 

– Vi er ganske enkelt helt avhengig av å få hjelp fra Konstantin. Det sier laboratorieingeniør Tonje Haagensen hos FunzioNano i Herøya Forskningspark. 

Viktig for oppetid og produksjon

– Vi stikker ned til Konstantin for å få hjelp dersom vi ødelegger destillasjonsoppsatser og kolber, forteller laboratorieingeniøren. – Utstyret brukes mye og kan gå i stykker. Da ringer jeg til glassblåseren eller går bort på verkstedet for å få hjelp.

FunzioNano er i volum ikke den største kunden i glassverkstedet, men verkstedet er viktig for selskapets oppetid og produksjon.

– De jobbene vi får utført av glassverkstedet, er veldig viktige for oss, sier Haagensen. – Hadde ikke vi fått løst problemene våre, hadde vi ikke fått gjort noe verdiskapende arbeid. I en totalleveranse fra Herøya Industripark er det å ha en glassblåser alfa og omega for oss og andre FoU-virksomheter. Vi kjente ikke til glassverkstedet da vi flyttet inn her, men det gikk ikke mange ukene før vi hadde bruk for tjenestene derfra.

Glassblåserverkstedet med lang historie

Mange av laboratoriene på Herøya har benyttet glass i sin virksomhet, og Hydro leverte slikt utstyr i en årrekke. Det ble tidligere bygd store pilotanlegg i glass slik at en kunne se hvordan prosessene gikk før fabrikkene ble bygget i full skala.

Verkstedet ble med over til Statoil i 2007, og for noen år siden overtok Bilfinger driften av glassverkstedet, som er organisert som en del av plastverkstedet. Teknisk glassblåser Konstantin Kraft-Poggensee begynte å jobbe i verkstedet for drøye tre år siden.

Erstatter og reparerer

Bildet viser glassblåser Konstantin Kraft-Poggensee og laboratorieingeniør Tonje Haagensen fra FunzioNano

GLASSUTSTYR: Glassblåser Konstantin Kraft-Poggensee diskuterer reparasjon av prosessutstyr med laboratorieingeniør Tonje Haagensen fra FunzioNano.

Problemet med utstyr som kommer fra f.eks. Tyskland, er at det både er dyrt og tidkrevende å sende det tilbake til produsenten for reparasjon. Da er det helt avgjørende at det fins en ekspert i forskningsparken som kan erstatte og reparere ødelagte deler.

– Jeg er like spent på om han klarer å fikse problemene hver gang jeg kommer hit, og jeg er like imponert hver gang jeg ser resultatet. Ofte tenker jeg at dette ikke kan fikses, men Konstantin klarer det aller meste, sier Haagensen.

Spesialproduksjon og reparasjoner

– I det siste har det kommet bedrifter til forskningsparken som har store glassanlegg i bruk, forteller Konstantin Kraft-Poggensee.

– FunzioNano jobber mye med glass, og det er ganske uvanlig. Jeg leverer mye laboratorieglass og destillasjonsutstyr i forskjellige størrelser til dem. Yara er den største kunden, og Sintef Molab benytter også verkstedet jevnlig, både til reparasjoner og spesialproduksjon av testutstyr. Equinor får spesiallaget analyseutstyr fra glassverkstedet som brukes i Nordsjøen. Kravene til utstyret varierer fra oljebrønn til oljebrønn, forklarer han.

Fra Tyskland

Det var sommeren 2015 Kraft-Poggensee begynte å jobbe i verkstedet i forskningsparken i Herøya Industripark. Glassblåseren er tysk og har utdannelse og arbeidserfaring fra hjemlandet.

– Jeg har en tre år lang utdannelse i glassblåserfaget fra universitetet i Kasel. Etter utdannelsen jobbet jeg som teknisk glassblåser ved universitetet i Ulm. I 11 år var jeg «master glassblower» og leder for verkstedet der, forteller Kraft-Poggensee.

For fem år siden kom han til Friedel Glassblåseri i Norge, og nå har han vært ansatt som glassblåser og leder for verkstedet på Herøya i mer enn tre år.

Spesielt og krevende

– Vi er veldig fleksible og kan lage alt i glass, fra testutstyr og kompliserte prototyper til pilotanlegg. Glass er veldig spesielt, og det er enkelt å lage prototyper i dette materialet. De ulike elementene i en prototyp kan lett oppdateres. Det er bare å varme opp og gjøre de modifikasjonene som ønskes. Det er et arbeid vi gjør sammen med kundene.

Men glass er et krevende materiale å jobbe med. Det er skjørt og utsatt for spenninger. Produksjon av laboratorieutstyr i dette materialet er derfor et utfordrende håndverk det tar lang tid å beherske.

Ser hva som foregår

Glassblåseren jobber med ferdige rør og deler som settes sammen, forandres og tilpasses ut fra kundenes behov. Verkstedet har et lager av gjengerør, kraner, ventiler og andre deler som brukes i produksjonen.

Produktene er viktige for laboratorier og i forsknings- og pilotprosjekter. I våre dager blir mer av forsking og utvikling av pilotprosesser gjort som databaserte simuleringer, men fremdeles er det behov for spesialprodusert laboratorieutstyr i glass.

– Glass brukes av flere grunner, understreker Kraft-Poggensee. – Siden materialet er transparent, er det mulig å følge prosessene. Det er viktig for forskerne, som vil se hva som foregår.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler