Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

De holder fabrikkene i gang og sørger for topp beredskap på julaften

Bildet av skiftet som skal være på jobb julaften

JUL PÅ D-SKIFTET I PVC-FABRIKKEN: Fra venstre: Andreas Sanni, Johnny Ejme, Arne Sæter, Marius Strand, Jonas Andre Kise og Benjamin Berge. Jan Øien sitter foran og holder oppsyn med dataskjermene (Foto: Ole Bjørn Ulsnæs)

Drøyt 80 skiftansatte sørger for at fabrikkene i Herøya Industripark er i full drift på julaften, og at beredskapen er på topp. Med juletre i kontrollrommet og tradisjonell julemat blir det god stemning på skiftet!

– Vi har jo skiftplaner som ruller og går, og det kommer ikke akkurat som julekvelden på kjerringa at man skal jobbe julaften, sier skiftleder Johnny Ejme i Inovyn. Sammen med resten av D-skiftet har han ansvaret for drift av PVC-fabrikken fra kl. 15 - 23 på julaften. I tillegg er det én person på laboratoriet og tre i logistikken, tilsammen ni personer på skift.  

Både Yara, Addcon, Inovyn, RHI Magnesita, REC Solar, Nokas Beredskap, Porsgrunn brannvesen og ambulansetjenesten har helkontinuerlig drift, og har folk på jobb både julaften formiddag, ettermiddag og natt. De enkelte skiftene bestemmer selv julemenyen. 

God stemning

– I PVC-fabrikken er det tradisjonell juletallerken som gjelder, både julaften og nyttårsaften, og vi har et hyggelig måltid sammen, forteller Johnny Ejme. 

Også Nokas Beredskap, Porsgrunn brannvesen og ambulansetjenesten sverger til varm julemat. De tre enhetene er samlokalisert på Herøya, og «feirer» julaften sammen. – Her er det god stemning med juletre, julemat, gløgg og pepperkaker, forteller Christian Valand, som er leder for Nokas Beredskap.

Hos REC Solar er det fem personer på jobb julaften, og her står det snitter og kaker på menyen. RHI Magnesita har 12 på skift denne dagen, Addcon har fem, mens Yaras fabrikker samt skipning har rundt 40 på skift. Julemenyen varierer fra fabrikk til fabrikk. 

5000 snitter!

Bildet viser kokken Berny i sentralkantina i Herøya Industripark.

Kokken Berny og hans medhjelpere i sentralkantina står på for fullt i uke 51! Når julaften kommer senker roen seg. (Foto: Tone Brekke) 

Når julaften kommer roer det seg endelig ned i industriparkens sentralkantine som drives av Bilfinger. Da har de tilbakelagt årets travleste uke, uke 51. 

Denne uka har de smurt i alt 5.000 snitter, som først og fremst har gått til juleavslutninger for pensjonister og ansatte. Juletapas og spekemat er også populær førjulsmat hos bedriftene i industriparken.

I tillegg har kantinepersonalet, supplert med to-tre vikarer, daglig servert julebuffet i sentralkantina for større og mindre grupper, de har levert julebuffet til kantina i Siva Herøya Næringspark og servert riskrem til 200 personer i Herøya Forskningspark – i tillegg til vanlig junsjservering. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler