Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Praxair Norge skifter eier – blir Nippon Gases Norge

Bildet viser Praxairs nye gassflasker

Praxairs nye gassflasker som ble lansert for et par år siden (Foto: Ole BJørn Ulsnæs)

Praxair Norge har fått ny eier, og det nye navnet på selskapet blir Nippon Gases Norge AS. Stig Are Karlsen som leder Praxairs virksomhet på Herøya, forteller at eierskiftet ikke innebærer endringer i aktiviteter.

– Vi fortsetter som før innenfor de samme produktområdene og med samme bemanning, konstaterer Karlsen. Han forteller at salgsprosessen har gått over noe tid, og at resultatet ikke kom som noen stor overraskelse på de ansatte. 

Japanske Taiyo Nippon Sanso Corporation (TNSC) er et globalt industrigasskonsern som eies av Mitsubishi Chemical Holdings Group. Selskapet bidrar med produkter og teknologi i en rekke bransjer, inkludert stålindustrien, kjemisk industri, elektronikkbransjen, bilindustrien, entreprenørbransjen, verftsindustrien og næringsmiddelindustrien, skriver Nippon Gases på sin nettside. 

Selskapet har virksomheter i Japan, Sør-Korea, Øst-Asia, Canada, USA, Australia, og nå Europa. Med sine brede og over 100 års erfaring, samt store portefølje av egenutviklet teknologi vil TNSC kunne styrke sin virksomhet i Norge, skriver selskapet. Videre understreker de at Nippon Gases Norge AS fortsatt skal prioritere sikkerhet framfor alt, positive kundeopplevelser, høy integritet, miljøvennlige og innovative løsninger og de riktige medarbeiderne.

Tidligere Praxair Norge produserer, selger og distribuerer industrigasser, medisinske gasser, spesialgasser og tørris. Selskapet har sitt teknologisenter i Porsgrunn der hovedfokus er utvikling av anvendelse av gass til en rekke fagområder.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler