Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Signerte samarbeid - Herøya Industripark AS, USN og SINTEF vil bli vinnerlag

Bilde av Kristian Bogen, Eli Aamot og Sverre Gotaas

Signerte vinnerlag: Fra venstre Kristian Bogen, prorektor Universitet i Sørøst-Norge (USN), Eli Aamot, SINTEF industri og Sverre Gotaas Herøya Industripark AS (HIP) har signert enda tettere samarbeid.

Forrige uke signerte Herøya Industripark AS, SINTEF og Universitetet i Sørøst-Norge avtaler som formaliserer enda tettere samarbeid mellom forskere og industrimiljøet i Herøya og Grenland. Målet er ny konkurransekraftig industri og å løse samfunnsutfordringer.

– Konkurransekraften til AS Norge må bli bedre og vi skal løse noen samfunnsutfordringer. Sammen kan vi kan bli et vinnerlag, uttalte partene under signering i industriparken sist fredag.

Kick-off for ny møteplass

Bilde av Kristian Bogen og Sverre Gotaas
Bilde av Sverre Gotaas og Eli Aamot som signerer avtale

Signeringene var kick-off for en ny møteplass for forskere, industrifolk og næringsutviklere. I etterkant fikk deltagerne faglig påfyll om Digitalisering og Maskinlære.  USN og HIP planlegger er serie med fagseminarer framover.

Sømløs utvikling

– Forskere og kompetansemiljøer er vesentlig for å utvikle ny bærekraftig industri som også skal løse klimautfordringer, sa Sverre Gotaas, direktør i Herøya Industripark AS. Sammen kan vi få til sømløs utvikling, fra lab til ferdig produkt, mye raskere.

Forskere flytter inn

Universitetet i Sørøst Norge flyttet inn i industriparken tidligere i år med eget kontor. Og snart gjør forskere i SINTEF det samme.

Bilde av Eli Aamot

– I jobben med å bygge et bedre samfunn, bygger vi ned terskelen for å ta kontakt med forskere, sa Eli Aamot i SINTEF Industri. Vi har forskere i Tel-Tek på USN som er veldig flinke til å samarbeide med industrien. Nå tenker vi at Tel-Tek skal flytte inn i industriparken på Herøya. Det betyr at industrien ikke bare får tilgang til Tel-Teks 26 medarbeidere, men 2000 forskere i SINTEF.

– Vi får det til! Se på REEtec og Yara, som er et glimrende eksempel her fra Herøya, sa Eli Aamot. 

Alle krefter drar

– Nå drar alle gode krefter i samme retning, sa Kristian Bogen, prorektor ved Universitetet i Sørøst-Norge, begeistret.

Bilde av Kristian Bogen

Bogen pekte på gladnyheten om Telemarks Industrial Green Tech klynge som nylig fikk tildelt Arena-status og statlig finansiering for ambisjoner om å gjøre Grenland til verdens første klimapositive region. I tillegg fikk også storregionen Buskerud, Vestfold og Telemark tildelt Arena-status til klyngen Sustainable Autonomous Mobility Systems (SAMS) hvor målet er å bidra til næringsutvikling og verdiskaping gjennom utvikling og anvendelse av autonome systemer for mobilitet.

– Dette passer som hånd i hanske, bl.a. med storsatsingen vår Autostrip, (Autonome Systemer i Transport og i Industrielle Prosesser) som skal løfte digitalindustri og helautonome industriparker. Ikke minst kan det bli en node her i Herøya industripark, sa Bogen.  

Industri er vår forretningsidé

– Samhandling med industrien står sentralt i vår forretningsidé, sa Bogen videre. Vi skal bidra til at vi kan gå foran for å finne nye teknologiløsninger som kan gi ny industriell utvikling til beste for miljø og økonomi. Det gjør vi ikke alene, men på lag med industrien.

USNs forsker- og kompetansemiljøer er aktive i hele regionens industritriangel, i teknologimiljøet på Kongsberg, i prosessindustrien i Grenland og elektronikkmiljøet i Vestfold.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler