Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Stor investeringsvilje fra industriparkens eiere – nå får Caverion nytt bygg

Skisse av nybygget som skal oppføres av Herøya Industripark AS for Caverion.

Oslo Pensjonsforsikring (OPF) som overtok Herøya Industripark i midten av 2016, har vist god investeringsvilje. På to år har de investert rundt 100 millioner kroner i industriparken, og nå skal  Caverion få nytt bygg. 

«Vi ønsker å bidra til utvikling av industriparken og skape interesse for området. Det betyr at vi går inn med kapital, styremedlemmer og kompetanse på drift- og forvaltning.» Det sa ledelsen i  i OPF da de overtok industriparken fra Hydro. 

100 millioner til bygg

Paul Børseth er porteføljeforvalter Eiendom i OPF, og følger opp investeringene som selskapet gjør på Herøya og andre steder hvor OPF har eiendom. 

Og OPF holder ord. Paul Børseth, porteføljeforvalter Eiendom i OPF viser til en investeringsliste som så langt beløper seg til rundt 100 millioner kroner. 

– Den største enkeltinvesteringen er kjøp av bygg 309 som var eid av Hallmakker. Nå ligger eierskapet hos Herøya Industripark AS, og hele bygget leies ut til IBKA, en del av Norsk Gjenvinning-konsernet, forteller Børseth. Bygg 309 er det store hvite dukkledde spesialdesignet stålbygget som ligger langs Hydrovegen rett sør for Forskningsparken. 

En annen stor investering er kjøp av de to første REC-byggene som ble overtatt i 2017. Byggene står foreløpig ledig, men nå skal arbeidet med markedsføring intensiveres ytterligere, sier Gard Madsen, som leder forretningsutvikling i Herøya Industripark AS. – Dette er moderne, solide og fleksible bygg som gir gode muligheter for aktivitet, understreker han. 

Nybygg for Caverion 

På investeringsplanen nå står oppføring av et nytt bygg for firmaet Caverion som er i ferd med å vokse ut av sine nåværende lokaler i Herøya Industripark. Prislappen er på rundt 18 millioner kroner, ifølge Børseth. 

– Bygget er på drøyt 1200 m2, og er et såkalt kombinasjonsbygg med kontorer, lager og verksted, forklarer Skjalg Aasland, som leder byggdrift i Herøya Industripark AS. 

Bygget skal ligge på Roligheten i industriparkens randsone, et område som i følge Aasland er svært godt egnet for tjenesteleverandører som Caverion. Bygget blir liggende på innsiden av industriparkens gjerde, men med lett adkomst fra utsiden. Grunnarbeidene har startet opp, og etter planen skal bygget være innflytningsklart i 2. kvartal 2019.

– Vi ser fram til nybygg, sier leder av Caverion på Herøya, Stian Svendby. – Vi får romsligere lokaler med fasiliteter som vi mangler i dag, bl.a. garderobe og spiserom. Mange av våre ansatte er på veien hele dagen, og da er det viktig at vi har et felles sted der vi møtes til lunsj og der folk kan skifte og dusje, understreker Svendby. 

– Bra med eiere som ønsker å satse

Gard Madsen er leder av forretningsutvikling i Herøya Industripark AS.

Forretningsutvikler Gard Madsen er svært fornøyd med at eierne har kapital tilgjengelig og viser vilje til å investere. 

– 100 millioner på to år legger et godt grunnlag for videre utvikling. Vi som vertskap må spille inn de gode ideene og prosjektene, og sørge for at de blir realisert på Herøya, understreker han.

Og Paul Børseth bekrefter at OPF er opptatt av å videreutvikle industriparken, og at det er kapital tilgjengelig for gode prosjekter. 

– Vi vurderer ideene som spilles inn, ser om de passer inn i porteføljen og at de bidrar til at industriparken kan vokse. Samtidig er det viktig at industriparkens mangfold av solide og langsiktig leietakere blir værende og får tilrettelagt for sin utvikling og vekst, understreker Paul Børseth. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler