Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

REC Solar fabrikken på Herøya kjører for fullt

David Verdu

Fabrikksjef David Verdu i REC Solar på Herøya (Foto: Ole Bjørn Ulsnæs)

– I Herøya-fabrikken kjører vi bånn gass framover. Det finnes nye markedsmuligheter, og etter hvert vil endrede tollregimer og varsel om reduksjon av solcelleprosjekter i Kina stabilisere seg, sier fabrikksjef David Verdu i REC Solar på Herøya.

Det var lokalavisen TA som for et par uker siden skrev om at fabrikken ble hardt rammet av Trumps straffetoll, og om redusert produksjon i sommer.

Forberedt på endringer

David Verdu tar situasjonen med ro.

– Vi er pionérer i en fersk industri under oppbygging og er forberedt på endringer, sier fabrikksjefen som har vært med på bølgedaler i industrien i Norge.

Men 2018 har imidlertid vært et krevende år for solcellebransjen, forteller Verdu.

– Brå endringer i verdensmarkedet har gitt et midlertidig fall i etterspørselen, og produsentene har redusert produksjonen kraftig. Men vi er godt forberedt på endringer og jobber uansett framoverlent, sier fabrikksjefen ved REC Solar på Herøya.

Følger produksjonsplaner

– Straffetoll er en ikke-sak hos oss i Herøya-fabrikken. Vi kjører som planlagt, og følger våre ambisiøse planer for effektivisering og økt produksjon som tidligere omtalt av HiP Aktuelt. Det er full fart her, forsikrer Verdu.

Investerer videre

Avtroppende verksdirektør i REC Solar Norway, Geir Ausland, som var med å starte opp solindustien i Norge med konsernets to fabrikker på Herøya og i Kristiansand, fortalte til HiP Aktuelt forrige uke at fabrikkene har fått bevilgninger til å kjøre viktige prosjekter som skal gi ytterligere forbedret teknologi, høyere produksjon og lavere kostnader framover.

Både Ausland og David Verdu har stor tro på konkurransedyktig solindustri i Norge og på fabrikkene på Herøya og i Kristiansand.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler