Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

REC Solar-sjefen slutter – har stor tro på fabrikkene på Herøya og i Kristiansand

Motivasjonen for å bli med å bygge fornybar energi er stor, særlig blant de yngre, sier verkssjef Geir Ausland.

Verksdirektør Geir Ausland i REC Solar Norway slutter etter 13 år i selskapet.

Verksdirektør Geir Ausland i REC Solar Norway slutter etter 13 år i solenergiselskapet og sju år i Elkem før det. Han har bare godord å si om REC Solar-fabrikkene på Herøya og i Kristiansand. 

– Vi har nådd målene vi satte oss, nemlig å bygge opp solindustri i Norge, først i et nedlagt smelteverk på Fiskaa i Kristiansand, og deretter i REC-fabrikkene i Herøya Industripark. Det er en tid for alt, og nå føler jeg at det meste går vår vei, selv om  markedssituasjonen har vært krevende i sommer, påpeker Ausland.

– Vi har to flotte fabrikker med gode ledere og en svært kompetent organisasjon. Videre går fabrikkene for fullt, og vi har fått bevilgninger til å kjøre viktige prosjekter som skal gi forbedret teknologi, høyere produksjon og lavere kostnader.

Om den krevende markedssituasjonen peker han på at det først og fremst har politiske årsaker, straffetoll fra USA, brems i Kina, og i den senere tid også straffetoll i India som vil bygge opp sin egen solindustri. 

Når Geir Ausland ut på høsten har avsluttet et viktig prosjekt ved fabrikken i Kristiansand, går han til ny jobb utenfor selskapet. Han vil foreløpig ikke røpe hvor. 

Fabrikksjefene i Porsgrunn og Kristiansand overta deler av Auslands oppgaver og vil rapportere rett til ledelsen i Singapore. Samtidig vil teknologiutviklingen organiseres i en felles gruppe som omfatter hele verdikjeden fra råvarer til ferdige moduler. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler