Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Noen av verdens største gass-selskaper kommer til Herøya Industripark for å lære om Connect LNGs muligheter

Bilde av overføring av LNG fra tankskip via flytende kai til lagertanker på land i Herøya industripark

Stor interesse: Det er stor interesse for å se overføring av LNG fra tankskip via flytende kai til lagertanker på land i Herøya industripark.

– Noen av verdens største gassgiganter kommer, og noen vil også være med i operasjonen, forteller kommersiell sjef Magnus Eikens.

Etter at Connect LNG gjennomførte i samarbeid med den spanske gassgiganten Naturgy, norske SkanGas og Air Liquide Skagerak, en vellykket test i Herøya Industripark av verdens første flytende kailøsning, Universal Transfer System (UTS), har Connect LNG-teknologien fått massiv respons og positiv oppmerksomhet. Spesielt fra verdens store olje- og gassgiganter.

bilde av Magnus Eikens

Kommersiell sjef Magnus Eikens

– Vår UTS-løsning muliggjør de store olje- og gasselskapenes prosjekter, og noen ønsker nå å være med i neste operasjon av LNG-overføring i Herøya Industripark, forteller kommersiell sjef Magnus Eikens. – Vi planlegger for ny operasjon i høst sammen med Herøya Industripark AS og et konsortium av samarbeidspartnere og potensielle kunder. Flere lokale industriaktører i Grenland har også fattet interesse for teknologien etter fjorårets operasjon.

 Showcase selger   

Eikens forteller at selskapene er veldig opptatt av at teknologien er utprøvd. Etter den vellykkede operasjonen ble enheten solgt til spanske Naturgy for bruk på en av deres terminaler.

– Testen i Herøya Industripark var veldig nyttig, og at den ble så vellykket er «the proof of the pudding» som nå gjør at industrien anser teknologien som utprøvd. Sammen med Naturgy, bruker vi selve UTS-plattformen som en «showcase» i påvente av transport til endelig lokasjon i Amerika. Nå ligger den fortøyd ved Skien Havneterminal på Voll. I sommer hadde vi blant annet en delegasjon fra Kina som inspiserte plattformen, og om et par uker kommer det folk fra Sør-Korea.

Foregangsland Herøya 

Eikens og Connect-kollegaer har brukt sommeren til å markedsføre kailøsningen på gasskonferanser i Asia.

– Vi forteller om operasjonen, så Herøya og industrimiljøene i Grenland blir godt markedsført hele veien, sier Eikens. Vi får mye oppmerksomhet, og merker at Norge blir sett på som et foregangsland på energi, sikkerhet og miljøvennlige løsninger og ikke minst blir sett på som et foregangsland for å prøve ut ny teknologi.

Kø av interesse

– På Indonesias største gasskonferanse i Jakarta, var det en kø av interesserte folk i etterkant av vår presentasjon, beretter Eikens. Alt fra lokale kraftselskaper til vestlige aktører. Det er utrolig spennende.

Bilde av Connect LNG terminal sett ovenfra

Løser utfordringer: Alle utfordringer som ble påpekt i konferansen, er de vi løser med vår UTS-teknologi, sier Eikens. Den reduserer investeringsbehov og øker fleksibiliteten, samt at byggingen går regulatorisk mye raskere enn om man skulle bygge store kaiområder.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler