Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Alle som vil snu klimaproblem til ny industriutvikling kommer til Grenland

Sverre Gotaas, administrerende direktør i Herøya Industripark AS, gleder seg over at nasjonale og internasjonale aktører velger å delta på industrikonferansen i Grenland.

Sverre Gotaas, administrerende direktør i Herøya Industripark, gleder seg over at nasjonale og internasjonale aktører velger å delta på industrikonferansen i Grenland, 5. juni. 

– Det er spesielt moro at et selskap som Carbon Recycling International kommer hit. De kan velge fra øverste hylle internasjonalt, men velger å komme til oss i Grenland.

Omar Freyr Sigurbjörnsson, markedssjef i Carbon Recycled International kommer til industrikonferansen for å fortelle mer om selskapets planer for å bruke CO2 som råstoff i produksjon av biobrensel.

Fangst og gjenbruk

Fangst og gjenbruk av CO2 er en global utfordring som flere og flere engasjerer seg i, verden over. – Dette er rammen rundt denne konferansen, sier Gotaas.

– Grenland er en CO2-tung region. Vi kan tilby CO2 som råstoff, men vi kan tilby mye mer, sier Gotaas. – Industribedrifter her er lagt framme, og har mye kunnskap og erfaring fra fangst, uttesting og bruk av ny prosessteknologi. Industrien her leverer allerede i dag CO2 som råstoff og  tilsetning til produkter i flere sammenhenger.  

Kjempeløft

Gotaas forteller at Grenlandindustrien nå gjør et kjempeløft for å etablere seg som første og eneste klimanøytrale industriregion i Norge og verden.  

– Og Grenland er ikke det letteste stedet å gjøre det, men vi har konkrete tanker om hvordan vi kan få det til, og prøver ut alle muligheter, sier han.

Herøya kan bli først i verden med CO2-fri magnesiumproduksjon

Løse klimaproblem

– Mange problemstillinger skal løses. Vi trenger ny teknologi, nye miljøløsninger, mange elementer sammen for å finne løsninger. På konferansen vil problemstillinger bli lagt fram, hva gjøres i dag, nye ideer og ny kunnskap.

– Andre innlegg du er spent på?  

– Jeg er spent på hva statssekretær Ingvild Tybring Gjedde vil si om CO2-fangst satsingen, og hva Yara nå gjør. Energi Norges visjon om Norge som verdens første fullelektriske samfunn er veldig spennende. Så er det alltid moro å høre om lokale prosjekter, og selvfølgelig SINTEFS innlegg om hvordan vi kan tjene penger på CO2.

– Jeg oppfordrer alle som vil være med, og mener at de kan bidra med ideer, teknologi og løsninger for klimanøytral industri, til å komme på industrikonferansen 5. juni.  

Se program og påmelding for Industrikonferansen, 5. juni, i Ælveseilet, Porsgrunn.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler