Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Tidligere ansatte tilbake til RHI Normag på Herøya – full produksjon før sommeren

Bilde av ledergruppe RHI Magnesita

Ledelsen i RHI Normag gleder seg over å være nesten fulltallige igjen. Fra venstre Stuart Ford, Managing Director, Victor Diaz, Production Manager, Vidar Lid, SCM and Sales Manager og Duncan Watson, Maintenance Manager.

− Vi trenger å komme raskt ut i markedet, så vi er heldige som har fått våre erfarne, tidligere RHI-medarbeidere tilbake, sier fabrikksjef Stuart Ford.

Knappe to måneder etter at RHI Normag besluttet å starte opp igjen produksjonen av fused magnesia på Herøya, har allerede rundt 40 nye medarbeidere signert ny arbeidskontrakt med RHI Normag, og over halvparten av de 10 ovnene har kjørt i gang produksjon. 

Nesten fulltallige

− De fleste som kommer tilbake for å være med på restart av fabrikken er tidligere RHI-medarbeidere, sier en svært fornøyd fabrikksjef Stuart Ford. – Noen hadde fått seg nye jobber, men valgte likevel å bli med. Vi er heldige som har tilgang til industrifolk med så bra kompetanse.

− Nå gjenstår det å finne noen nøkkelpersoner på vedlikehold, så er vi et fulltallig fabrikkteam på rundt 90 personer, sier Stuart.

Raskt ut i markedet

− Vi fikk muligheten på grunn av endringer i markedet, noe som skjer i all business, sier fabrikksjefen.

– Nå skal vi raskt ut til kunder. Vi leverer allerede topp kvalitet fra Herøya-fabrikken og kommer til å øke leveransene framover når alle ovnene kommer opp i produksjon i løpet av de neste 6-8 ukene.

Teamwork

– Hva gjør dere for lykkes?

− Teamwork, kommer det kjapt fra Stuart Ford på sitt skotske morsmål.

− Vi kommer til å kjøre en åpen samarbeidskultur. Vi skal hente energi og engasjement gjennom godt lagspill. Alle skal med, sier den blide skotten engasjert. En fordel er at mange har vært med siden starten og kjenner hverandre godt.

− Vi er veldig fornøyd med vår månedlige produksjon så langt. Vi er også overbevist om at vi har potensiale til å doble denne produksjonen i løpet av 2018, sier han smilende.

photo of the fused magnesia factory

In the fused magnesia factory, over half of the 10 ovens are in production. Management is pleased with the monthly output, and believes that they have the potential to double it during the year.

Ny giv

− Dette en ny giv for oss i fabrikken, for våre gode samarbeidspartnere i og utenfor Herøya Industripark, og for Porsgrunn og regionen, sier Stuart. Han understreker også at de har et konsern som tror på dem og investerer penger i fabrikken.

–      Nå er det opp til oss å levere. Vi har kunnskap og teknologi, og med alle på lag er jeg overbevist om vi skal lykkes i markedet, avslutter han.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler