Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Dybdekartlegging i Gunneklevfjorden starter i uke 9

Det er en slik båt på 22 eller 25 fot som skal utføre dybdekartlegging av områder i Gunneklevfjorden.

I uke 9 vil det etter planen bli gjennomført dybdekartlegging og kartlegging av slamlag i Gunneklevfjorden. Kartleggingen er en del av forberedelsene til eventuelle utfyllings- og tildekkingsarbeider i fjorden. 

Kartleggingen gjøres i samarbeid mellom HIP Eiendom AS og Hydro. HIP Eiendom sitter nå formelt i førersetet for Gunneklev-utfyllingen, mens Hydro har ansvaret for miljøtiltak i fjorden.

HIP Eiendom har ferdigprosjektert en utfylling som kan gi ca 100 dekar nytt næringsareal. Det er inngått en intensjonsavtale med Nye Veier om levering av tunnelmasser fra E18 på strekningen Rugtvedt - Langangen.

Utfyllingen er ikke besluttet ennå, men som del av forberedelsene gjennomføres nå dybdekartlegging og kartlegging av slamlaget. Det er firmaet GeoPhysix som er engasjert til oppdraget som vil bli utført med en båt på 22 eller 25 fot. Båten eies av selskapet GeoNord. Båten vil jobbe seg fra "trygg" dybde og innover mot land. 

Leder for Industriparkdrift i Herøya Industripark, Lene Rambekk, forteller at det vil bli benyttet multistråler (sonar) og lettseismikk i kartleggingsarbeidet. Et resultat av kartleggingen vil være et nøyaktig dybdekart som har 10 cm mellom kotene.  

På et senere tidspunkt vil det bli tatt slamprøver for analyser. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler