Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Sosial entreprenør får industrihjelp til Løvetannakademi

Bygge og skalere opp: − Jeg så ikke helt hvordan Løvetannakademiet kunne passe inn i industrimiljøet på Herøya. Men til syvende og sist er jeg gründer som skal bygge en god forretningsmodell og skalere opp et tilbud. Her får jeg mye god hjelp, sier Sandrina Sandell.

12 unge testpiloter har gitt Løvetannakademiet godkjentstempel. Nå vil Sandrina Sandell skalere opp for å gjøre enda flere unge rustet til voksenlivet. Innovasjonsselskapet Proventia og industrimiljøet på Herøya hjelper henne.

Sandrina Sandell (29) er Proventias nye og etterlyste gründer-dame inn i inkubator- og industrimiljøet på Herøya.

Barnevernspedagogen bygger Løvetannakademiet som skal gi unge fra barnevernsystem kunnskap og verktøy for å planlegge overgangen til selvstendig voksenliv, med utdanning, jobb og praktisk hverdagsliv.

Sandrina har selv vokst opp innenfor barnevernsystem, en erfaring hun nå bruker i gründervirksomhet.

Vellykket pilot – planlegger nytt kull

Gründeren har sammen med støtte fra Sparebankstiftelsen DnB og Eivind Astrups allmennyttige stiftelse nettopp gjennomført en pilottest for 12 unge deltakere fra hele landet. Positiv respons gjør at Sandrina allerede er i gang med å planlegge for kull no2 i Løvetannakademiet fra høsten 2018.

− Vi har fått ærlige tilbakemeldinger fra de unge. De er våre viktigste sannhetsvitner. Nå kjører vi også en evaluering med forskerhjelp fra NTNU. Deretter skal jeg ut å presentere Løvetannakademiet, med et godt kvalitetssikret opplegg, til barnevernstjenester i flere kommuner i Grenland og andre byer i Norge, forteller Sandrina.

Sandell er svært fornøyd med at Skien barneverntjeneste ble med som første kunde til LEAP-verksted og håper på god respons videre.

Nyttig forskjell

Den sosiale entreprenøren med sitt idéelle aksjeselskap er ikke helt som de fleste andre teknologigründere i Proventia.

− Det er kjempebra at vi er forskjellige, mener Sandrina. –J eg møter nye folk med helt annen bakgrunn som stiller andre spørsmål om selskapet mitt og om sosialt entreprenørskap. Forskjellen er nyttig. Jeg blir bedre til å forklare hva jeg driver med og mer bevisst på kursen jeg skal stake ut videre for Løvetannakademiet.

Utålmodig

Sandrina Sandell er inne i et tre-årig inkubatorløp i Proventia. I 2016 deltok hun i akseleratorprogrammet til Reach for Change[SS1] . Hun er utålmodig og ønsker å rykke raskt fram.

−  En av de største utfordringene akkurat nå er å skaffe flere teamressurser, sier hun. – På sikt kommer vi til å rekruttere blant unge som deltar i Løvetannakademiet. Vi skal ha en kunnskapsbase i selskapet som kombinerer 50/50 utdanning og praktisk erfaring.

Lage plan for livet

Sandrina har selv erfart og vet mye om hvor skoen trykker for Løvetannbarna.

− Mange unge opplever et brått møte med voksenlivet. I Løvetannakademiet kan unge helt ned til 16 år være med på LEAP-verksted for å starte planlegging av overgangen til voksenlivet. Fra 17 år kan de gå videre til et oppfølgingsprogram, der de får trent på alt fra praktisk hverdagsliv til å planlegge utdanning og jobb, forteller Sandrina.

– Å ta ansvar for voksenlivet sitt, innebærer å lage egne planer. Med eierskap til livet sitt er sjansen større for at planen blir gjennomført, mener hun.

Løvetannakademiet tilbyr også etterverntjenester til unge mellom 16-23 år.

– Jeg er sosial entreprenør

Bli en del av familien vår: Bli med å utvikle Løvetannakademiet videre, oppfordrer Sandrina Sandell. − Vi trenger styreleder, hjelp til å skaffe flere teamressurser og nye kunder.

– Blir du rik av dette?

− Mitt motto er «Gjør det med lidenskap, eller ikke gjør det i det hele tatt», smiler Sandrina.

– Jeg jobber 10-12 timer hver dag, holder foredrag for barnevernsetaten og er med å forme barnevernspolitikk via Barnevernspedagogene i Akademikerforbundet (BiA).

− Jeg er sosial entreprenør og driver et idéelt aksjeselskap. Det betyr at overskudd ikke går til eierne som utbytte, men brukes til å skape enda flere tjenester og flere arbeidsplasser, understreker hun.

Hun peker på at Løvetannakademiet, på lik linje med industri og annet næringsliv, skal bidra til å finne løsninger på noen av samfunnets presserende problemer.

– Jeg satser på å få unge til å bli ressurser i eget liv, for familie og samfunn. Det er motivasjon som får meg opp av senga hver morgen, sier sosial-gründeren klar til å lære av industriens oppskaleringsmetoder for å gjøre enda flere unge rustet til voksenlivet.  

Kontakt

Sandrina Sandell, gründer og daglig leder, tlf. 92441181 epost: sandrina@lovetannakademiet.no

 

Om Løvetannakademiet

  • Gründer: Sandrina Sandell (30)
  • Etablert: 2016
  • Styre: Svenning Torp, Daglig leder i Eivin Astrups Allmennyttige stiftelse, Elin Thorsen fra Ungt Entreprenørskap i Telemark, Sandrina Sandell, eier og Gründer
  • Sponsor og partner: Astrupstiftelsen via Reach for Change
  • Første kunde: Skien Barnevernstjeneste
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler