Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

Inkubatoren Proventia på Herøya får tildelt presåkornkapital

Jørn Roar Bamle

– Dette er en god start, og vi får nye muligheter til å søke neste år, sier en fornøyd leder av inkubatoren Proventia, Jørn Roar Bamle.

17 miljøer over hele landet får forvalte 50 millioner kroner i presåkornkapital for 2017. Et av miljøene er industri-inkubatoren Proventia som holder til i Herøya Industripark. 

 – Vi er veldig fornøyd med å ha blitt tatt med i ordningen. Presåkornkapitalen gir oss mulighet til å hjelpe lokale oppstartbedrifter i hele fylket med å skalere, og gi dem tilgang til det store nettverket vi har av eksperter, investorer og mentorer, sier Jørn Roar Bamle i Proventia AS til Innovasjon Norge. 

Han påpeker at tildeling av 2 millioner kroner er en god start. – Vi jobber med mange spennende gründerprosjekter som trenger mye kapital, og vi har håp om at presåkornkapitalen vil utløse private midler. Og så får vi også nye muligheter til å søke neste år. Dette lover godt for unge bedrifter, understreker han.

Proventia har for øvrig opplevd stor pågang av innovasjonsprosjekter og gründerbedrifter de siste par åren, og fra 2015 til 2016 tredoblet antallet seg.  

Så langt har det blitt investert 80 millioner kroner i oppstartbedrifter gjennom presåkornordningen, og disse har utløst mer enn 220 millioner kroner i private investeringer. Les mer om ordningen på Innovasjon Norges hjemmeside

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler