Herøya Industripark AS

Telefon: +47 35 92 65 00  

E-post: hip@hipark.no 

Besøksadresse 
Hydrovegen 55, 3936 Porsgrunn

Vareleveranser
Rolighetsvegen 18, 3936 Porsgrunn

12 nye bussruter til og fra Herøya Industripark fra nyttår

Velkommen til bussen: Fv. Halvor Øien fra Yara som etterlyste bussrute til Herøya og Mariann Ringsjø, avdelingsleder i Nettbuss ønsker Rolf Olaf Larsen velkommen om bord til nytt busstilbud

−Jeg gleder meg å ta bussen til jobb i Herøya Industripark, sier Rolf Olaf Larsen som bor ytterst ved kysten i Langesund. 

Larsen og andre kystbeboere som skal til Herøya Industripark får 12 nye bussruter å velge i fra nyttår.

Fra 2. januar kjører Nettbuss i gang nytt busstilbud mellom Skjelsvik og Herøya Industripark. Med avganger hver halvtime mellom 06-08 om morgenen og mellom 15-17 ettermiddag er busstidene perfekt tilpasset Rolf Olaf Larsen og hundrevis av industrikollegaer som jobber på Herøya.

− Jeg gleder meg til nytt år!, sier en svært fornøyd Rolf Olaf Larsen. Det blir en del av nyttårsforsettet mitt – å ta bussen til jobb.

− Jeg vet om flere som kommer til å bruke buss, smiler Halvor Øien.

Begge lover at de kommer til snakke varmt om tilbudet på jobben og hjemme for å gjøre flere oppmerksom på det gode busstilbudet som kommer.

Fordeler

Kommer du til å bruke bussen ofte?

− Ja, klart, sier Rolf Olaf Larsen. Det er mange fordeler. Mitt utgangspunkt er at bussen må bruke sånn cirka samme tid som bilen. Fra Langesund er det omlag 20-25 minutter. Nå blir det det mulig med større tilbud.

Lese avisa

− I tillegg synes jeg det er en praktisk ordning for meg som liker å ta meg god tid til å lese avisen om morgenen. Nå kan jeg lese på bussen.

Rimelig

Og prisene er også behagelige mener Rolf Olaf Larsen. 

− Med 400 kroner for månedskort, kan man jo også tillate seg å flekse mellom buss og bil, fordi prisen er god, sier Larsen.

Rask respons

Da Halvor Øien hos Yara i Forskningsparken etterlyste busstilbud sørfra begynte ballen å rulle.

− Det var veldig stas. Da jeg sendte mail til Tone Brekke i Herøya Industripark kom responsen veldig raskt tilbake, forteller Øien.

Herøya Industripark gjennomførte deretter en reisevaneundersøkelse blant alle som jobber i industriparken. Et stor behov for nytt busstilbud ble avdekket, og spesielt ble det etterlyst et nytt busstilbud sørfra.

Etter dialogmøter med Telemark Fylkeskommune fikk Nettbuss oppdrag med å foreslå nytt busstilbud.

− Jeg får mange henvendelser fra folk som gjerne vil ha buss i gata si, men undersøkelsen fra Herøya ga oss en god og konkret tilbakemelding på behovet, sier Mariann Ringsjø, avdelingsleder i Nettbuss. Hun er glad for at det nye tilbudet nå er på plass fra nyttår.

12 ruter, 12 minutter, alle dager

Nettbuss byr på 12 nye bussruter. Bussturen Skjelsvik – Herøya Industripark tar 12 minutter, og kjører alle dager.

Lykkelig nå?

- Ja, nå blir det enklere å ta buss til jobb i Herøya Industripark, smiler alle tre.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler